Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski košarkarji na vojnem območju v Ukrajini

Deli na:
Slovenski košarkarji na vojnem območju v Ukrajini

Foto: Profimedia

Potem ko so se slovenski košarkarji na lastne oči prepričali, da so varnostne razmere v Zaporožju v Ukrajini povsem običajne, so misli že usmerili v današnji obračun z Ukrajino v tretjem krogu drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Tekma se bo začela ob 18. uri, televizijski prenos pa bo na Kanalu A.

Slovenska reprezentanca je v Zaporožje pripotovala v sredo pozno popoldan in zvečer v Palači športov opravila prvi trening. Varnostne razmere na jugovzhodu Ukrajine so povsem normalne. Tako domačini kot predstavnik za varnost pri Mednarodni košarkarski zvezi Boris Koewing so povedali, da za reprezentanci Ukrajine in Slovenije ni predvidena dodatna policijska ali vojaška zaščita.

Tekma bo potekala v prenovljeni dvorani, ki sprejme 3600 ljudi in ki naj bi bila za prvo mednarodno košarkarsko tekmo skoraj polna. Zanimivo, da so pred dnevi v njej igrali tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško.

"Videli smo, da so razmere v mestu povsem običajne. Ni nobenega strahu, tako da se v miru pripravljamo na tekmo z Ukrajino. Bolj se bojim domače zasedbe, ki je fizično zelo močna, kar nam glede na naš igralski kader ne ustreza najbolj. Vseeno sem prepričan, da bodo fantje dali vse od sebe in se domov vrnili s pozitivnim rezultatom," pravi selektor Rado Trifunović, ki je v Zaporožje povabil trinajst igralcev, tekmo pa bo s tribune spremljal Miha Škedelj.



Vlogo kapetana bo drugič v karieri po kvalifikacijski tekmi za EP 2017 s Kosovom opravljal Edo Murić. Njegov nasvet fantom je jasen. "Želim jim prenesti svoj zaščitni znak - energijo in borbenost. Ne bom dovolil, da se kdor koli ustraši kogar koli. Skupaj bomo šli v boj in dali vse od sebe," je za STA dejal Murić.

Barve Slovenije, ki ima po petih zaporednih porazih zgolj minimalne možnosti za uvrstitev na SP na Kitajsko 2019, bodo zastopali Matic Rebec, Urban Durnik, Edo Murić, Blaž Mesiček, Jan Kosi, Gregor Hrovat, Blaž Mahkovic, Žiga Dimec, Vlatko Čančar, Gregor Glas, Aljaž Bratec in Jakob Čebašek.

Ukrajina je včeraj v desetih regijah, med njimi tudi v Zaporožju, razglasila vojno stanje, ki bo veljalo 30 dni. Vzrok zanj so nedeljski incidenti, ko je ruska obalna straža v Kerški ožini zasegla tri ukrajinska vojaška plovila, ki so iz Črnega morja plula v ukrajinsko pristanišče Mariupol v Azovskem morju. Pri tem je bilo zajetih 24 ukrajinskih mornarjev. V posredovanju so bili najmanj trije ranjeni.