hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

Donald Rose in Bojana Ksela Njena.si

Nekdanja televizijca drugič postala starša

bruno-šulman, masterchef-2021 Odkrito.si

To nam je pripravil Bruno Šulman, zmagovalec ...

Magazin

Z enoletno zamudo se v Rimu začenja Euro 2020

Deli na:
Z enoletno zamudo se v Rimu začenja Euro 2020

Foto: Profimedia

Z današnjo prvo tekmo v Rimu se bo začelo letošnje evropsko nogometno prvenstvo. Tekmovanje, ki bi moralo biti že lani, a so ga zaradi pandemije prestavili za eno leto, bosta z uvodno tekmo v italijanski prestolnici začeli Turčija in Italija. Prvi obračun Eura 2020 se bo začel ob 21. uri.

Letošnje EP, ki je kljub novi letnici ohranilo naziv Euro 2020, bo že 16. takšno tekmovanje v Evropi. A prvič doslej bo tako razpršeno: namesto ene ali dveh držav gostiteljic je krovna zveza Uefa izbrala nov sistem z različnimi mesti gostitelji.

Naslov prvakov bodo branili Portugalci, ki so v finalu EP 2016 premagali Francijo. Na EP sodeluje 24 ekip. Med favorite nedvomno sodi prav podprvakinja Francija, ki je tudi aktualni svetovni prvak iz leta 2018. A svoje načrte imajo seveda tudi branilci naslova, pa Angleži, Nemci, Španci, Italijani, Belgijci, Nizozemci in še kdo.

Uefa je od mest, ki bodo gostila tekmovanje, zahtevala, da kljub koronskim razmeram in ukrepom zagotovijo možnost obiska vsaj omejenemu številu navijačev. Zaradi strogih zahtev lokalnih oblasti sta tako odpadla Dublin in Bilbao; namesto prvega so vskočili Rusi s St. Peterburgom, namesto druga pa Sevilla.

Preostala prizorišča so še Amsterdam, Baku, Bukarešta, Budimpešta, Koebenhavn, Glasgow, London, München in Rim.

Predtekmovanje bo v šestih skupinah s po štirimi udeleženci potekalo do 23. junija, osmina finala se bo začela 26. junija. Četrtfinale bo na sporedu 2. in 3. julija, polfinale 6. in 7. julija. Zadnje dejanje Eura 2020 pa bo veliki finale na londonskem Webleyju 11. julija ob 21. uri.

Loading...