sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

Dejan Dups Svet24.si

Smrt 24-letnega Dejana, ki so ga našli v jami, ...

mandarine Reporter.si

Prodajajo nam nevarno hrano (3.): turške ...

policijska ura, slovenija, ljubljana Svet24.si

Slovenci že več kot štiri mesece pod policijsko...

20200911-01024175 Necenzurirano

Vaših deset tisoče evrov za vojno proti ...

01_4 Odkrito.si

Poroka z mrtvecem? Ja, tudi to obstaja!

03_Svetlana_Cigoj Njena.si

Plesalka Svetlana Cigoj je drugič noseča

Magazin

Slovenci proti Ukrajincem po zmago v skupini

Deli na:
Slovenci proti Ukrajincem po zmago v skupini

Foto: FIBA

Slovensko košarkarsko reprezentanco danes v Kijevu čaka še zadnji obračun v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2022. V skupini F se bo pomerila z domačo reprezentanco Ukrajine, tekma pa se bo začela ob 15. uri. Varovanci selektorja Aleksandra Sekulića so si že pred tekmama v Kijevu zagotovili nastop na EP.

Za konec kijevskega mehurčka si lahko zagotovijo še prvo mesto v skupini in s tem boljše izhodišče pri žrebu skupin na prvenstvu, ki bo leta 2022 na Češkem, v Gruziji, Nemčiji in Italiji. V četrtek so na prvi tekmi v kijevskem mehurčku premagali Madžarsko s 84:72.

Z zmago so se Sekulićevi izbranci oddolžili vzhodnim sosedom za edini poraz v teh kvalifikacijah (75:77). Na preostalih tekmah so zabeležili dve zmagi proti Avstriji (85:78, 77:64), ter uspeh proti Ukrajini novembra v Ljubljani (84:73).

Za konec bodo Ukrajinci še drugič tekmeci slovenske izbrane vrste, pomembno pa je dejstvo, da v slovenski ekipi ni novih primerov okužb z novim koronavirusom, tako da je priprava povsem podrejena današnji tekmi.

"Za nami je zahteven obračun, dobro smo se pripravili na Madžare, zdaj se moramo tudi na Ukrajince. Vse moramo dati od sebe, predvsem odigrati dobro obrambo in posledično se lahko nadejamo dobrega izida," je na petkovi novinarski konferenci dejal Gregor Horvat.

"Ukrajina ima morda malce drugačno strukturo ekipe, a jo poznamo, saj smo v zadnjem času veliko igrali proti njej," je sprva dejal selektor Sekulić: "Njihova igra temelji na globini, imajo moč in višino. Pomembno bo najti način, kako izničiti njihovo igro pod košem. Treba bo izboljšati skok, pri tem delu igre moramo biti bolj pozorni."

Loading...