slabost Svet24.si

Celje, pozor: 47 ljudi iskalo zdravniško pomoč ...

Ragnitz, neznan plin Svet24.si

FOTO: Alarm streljaj od slovenske meje, na nebu se...

Branko Marinič Necenzurirano

Župan skriva, komu je prodal zemljo, ki jo ...

ales-primc_bobo Reporter.si

Še en Primčev referendum ni mogoč: pozno ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Presenečenje! Eden najboljših Slovencev se ...

andie-macdowell Odkrito.si

64 let - kakšne noge in kakšna postava! Veste, ...

nzs tk Ekipa24.si

NZS na pomoč pri predsedniških volitvah! ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Peter Prevc na svetovnem prvenstvu lovi novo medaljo

Deli na:
Peter Prevc na svetovnem prvenstvu lovi novo medaljo

Foto: Reuters

Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Falunu bodo danes na skakalnicah in v smučinah športniki v vseh treh panogah, v vseh pa bodo sodelovali tudi Slovenci. Največ slovenski ljubitelji športa pričakujejo od skakalcev, ki bodo na čelu s Petrom Prevcem ob 17. uri začeli boj na veliki napravi.

Skakalci so v sredo opravili kvalifikacije - pred njimi se je že v torek strateg slovenske ekipe Goran Janus po treningu odpovedal Juriju Tepešu - in bili vsi uspešni.

Prevc je imel nastop že zagotovljen, Nejc Dežman je bil najboljši med slovenskimi kvalifikanti z devetim dosežkom, Jernej Damjan je bil 16., Matjaž Pungertar pa 20.

Prva serija se bo začela ob 17. uri, prvi med Slovenci bo skočil Dežman s številko 30, takoj za njim bo na vrsti Pungertar, Damjan ima številko 38, Prevc pa bo skočil kot zadnji, 50.

Že pred tem, ob 13.30, bodo svoje opravile smučarske tekačice. Na sporedu je štafetna preizkušnja 4 x 5 km, na startu pa bo tudi slovenska ekipa. Med 14 prijavljenimi reprezentancami bodo za Slovenije čim višje skušale priti Anamarija Lampič, Katja Višnar, Nika Razinger in Lea Einfalt.

Nordijski kombinatorci bodo tekmo s skakalnim delom začeli ob 10. uri dopoldne, tek na deset km pa bo na vrsti ob 15. uri. Na startnem seznamu sta tudi oba slovenska udeleženca v Falunu, Marjan Jelenko in Gašper Berlot.