Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

angel Svet24.si

Za sodelovanje z angeli obstaja tudi nekaj pravil

ladja atlantia Svet24.si

Žena zastrupljenega Italijana o trenutkih groze ...

maja Šuput Svet24.si

FOTO: Hrvaška pevka z nogo soprogu držala ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Magazin

Peter Prevc na svetovnem prvenstvu lovi novo medaljo

Deli na:
Peter Prevc na svetovnem prvenstvu lovi novo medaljo

Foto: Reuters

Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Falunu bodo danes na skakalnicah in v smučinah športniki v vseh treh panogah, v vseh pa bodo sodelovali tudi Slovenci. Največ slovenski ljubitelji športa pričakujejo od skakalcev, ki bodo na čelu s Petrom Prevcem ob 17. uri začeli boj na veliki napravi.

Skakalci so v sredo opravili kvalifikacije - pred njimi se je že v torek strateg slovenske ekipe Goran Janus po treningu odpovedal Juriju Tepešu - in bili vsi uspešni.

Prevc je imel nastop že zagotovljen, Nejc Dežman je bil najboljši med slovenskimi kvalifikanti z devetim dosežkom, Jernej Damjan je bil 16., Matjaž Pungertar pa 20.

Prva serija se bo začela ob 17. uri, prvi med Slovenci bo skočil Dežman s številko 30, takoj za njim bo na vrsti Pungertar, Damjan ima številko 38, Prevc pa bo skočil kot zadnji, 50.

Že pred tem, ob 13.30, bodo svoje opravile smučarske tekačice. Na sporedu je štafetna preizkušnja 4 x 5 km, na startu pa bo tudi slovenska ekipa. Med 14 prijavljenimi reprezentancami bodo za Slovenije čim višje skušale priti Anamarija Lampič, Katja Višnar, Nika Razinger in Lea Einfalt.

Nordijski kombinatorci bodo tekmo s skakalnim delom začeli ob 10. uri dopoldne, tek na deset km pa bo na vrsti ob 15. uri. Na startnem seznamu sta tudi oba slovenska udeleženca v Falunu, Marjan Jelenko in Gašper Berlot.

Loading...