GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pesmi Elvisa Presleyja na novem albumu z orkestrsko spremljavo

Deli na:
Pesmi Elvisa Presleyja na novem albumu z orkestrsko spremljavo

Foto: Arhiv Reporterja

Konec meseca bo izšla plošča, ki želi pokazati, da je bil Elvis Presley več kot samo kralj rock'n'rolla. Na albumu If I Can Dream bo eden najbolj prepoznavnih glasov zadnjega pol stoletja zazvenel ob orkestrski spremljavi, ki jo je odigral Kraljevi filharmonični orkester iz Londona. Kompilacija bo nanizala tako uspešnice kot manj znane skladbe.

Plošča bo med drugim vsebovala skladbe It's Now Or Never, You've Lost That Loving Feeling, Bridge Over Troubled Water, Can't Help Falling In Love, In The Ghetto, How Great Thou Art in An American Trilogy. Pesem Fever bo prirejena v duet s kanadskim pevcem Michaelom Bublejem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Ganjena sem, ker sem ga gledala, kako je pel vsako od teh pesmi," je povedala njegova nekdanja žena Priscilla Presley v slavnem londonskem studiu Abbey Road, kjer je album nastal in kjer je skupina The Beatles posnela večino svojih uspešnic.

Album, ki bo izšel 30. oktobra, bo prikazal, kako bi Presleyjeve pesmi zvenele, če bi se mu uresničila želja, ki jo je imel pri studijskih snemanjih - da bi ga spremljala večja glasbena zasedba. Elvis je ljubil veličino, želel si je dramatike, je povedala Priscilla Presley. Kot je dodala, se mu je to uresničilo le na koncertih v Las Vegasu v 70. letih minulega stoletja.

Na njem bodo tako uspešnice kot njegove manj znane pesmi, skupaj 14 skladb iz njegove celotne kariere, ki se je raztezala od zgodnjih 50. let do smrti leta 1977, ko je bil star 42 let. Njegovi posnetki ob orkestrski spremljavi so 15-mesečni projekt njegove nekdanje žene ter producentov Dona Reedmana in Nicka Patricka.

"Elvis pri studijskih snemanjih ni uporabljal velikega orkestra. Menil sem, da bi ga potreboval, da bi podprl njegov neverjetni glas," je povedal Reedman, ki je dal pobudo za album. Ta bo po njegovih besedah povsem svež izdelek, ne bo zgolj obujal preteklosti.

Plošča, ki bo v vinilni različici izšla 6. novembra, sodi v sklop praznovanja letošnje 80-letnice njegovega rojstva.