bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

dragic Ekipa24.si

Ste videli, slišali? Dragićev govor soigralcem v...

kosir1 Njena.si

Jure Košir izgubil očeta

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Vrata bo ponovno odprl Kino Bežigrad

Deli na:
Vrata bo ponovno odprl Kino Bežigrad

Foto: Arhiv Reporterja

V Ljubljani bo 26. marca vrata ponovno odprl Kino Bežigrad. Kot je za STA povedal idejni vodja projekta Edis Vuković, je njegov slogan Vrniti kino ljudem. Kino Bežigrad bo odslej več kot le kino, saj bo med drugim ponujal lutkovne predstave in delavnice za najmlajše, dvorano pa bo mogoče najeti tudi za različne dogodke.

Kot neodvisni kino bo Kino Bežigrad sodeloval z vsemi distributerji, pravi Vuković, ki ga je k projektu spodbudila situacija v prestolnici, kjer je po umiku filmov distributerja Blitz iz Koloseja nastala praznina v ponudbi.

Kot pravi, se mu ne zdi primerno, da v resni ustanovi, kot je Cankarjev dom, gleda Hobita, druga skrajnost pa je, da je moral z družino na ogled risank v Kranj.

Za otvoritveni film so izbrali politično srhljivko Strelec: Krvava pogodba. Film z oskarjevcem Seanom Pennom na čelu je posnet po romanu Jean-Patricka Manchetta pod taktirko francoskega režiserja Pierra Morela.

O številkah Vuković, sicer lastnik frizerskega salona v Ljubljani, ne želi govoriti. Povedal je le, da je samo projektor stal okoli 40.000 evrov. Potrebno pa je bilo tudi zamenjati stole, urediti ozvočenje in prenoviti gostinski lokal. Projektu se posveča tri mesece. Toliko je bilo potrebno, da je uredil vse formalnosti in se s KD Group dogovoril za najemnino, preurejanju dvorane pa se posvečajo zadnja dva meseca.

V dvorani so povečali oder, ki bo po novem meril šest krat 13 metrov. V gostinskem lokalu so uredili mini oder, ki meri šest krat tri metre, saj ob koncih tedna tam načrtujejo lutkovne predstave in otroške delavnice.

Za otroški program bo skrbelo Gledališče iz desnega žepka, ki ga vodita Lucija Ćirović in Boštjan Štorman. Kot je za STA povedala Ćirovićeva, so zaenkrat dogovorjeni za izvedbo otroškega programa, sama bi si želela tudi stand upa.

Dvorana bo po prenovi primerna tudi za oddajanje, za seminarje, seje, kolegije, v decembru pa jo bo mogoče najeti tudi za obisk Dedka Mraza, je še povedal Vuković.