miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Magazin

Nadaljevanje Dekline zgodbe na voljo bralcem po svetu

Deli na:
Nadaljevanje Dekline zgodbe na voljo bralcem po svetu

Deklina zgodba - Foto: promocijsko gradivo

Bralci po svetu lahko danes vendarle kupijo nadaljevanje odmevnega romana Deklina zgodba pisateljice Margaret Atwood, naslovljeno The Testaments (Pričevanja). Roman, ki je uvrščen tudi v ožji izbor nominirancev za britansko literarno nagrado booker, je sicer po tehnični napaki Amazona lahko te dni že vnaprej začelo brati nekaj sto srečnežev.

Kanadska pisateljica je že pred izidom romana razkrila, da se ta začenja 15 let po zaključku Dekline zgodbe in je prav tako postavljen v alternativno državo, poimenovano Gilead. Gre za teokratsko diktaturo, ki korenini v puritanstvu 17. stoletja, in je nadomestila ameriško liberalno demokracijo. V Gileadu so ženske zasužnjene in nimajo skoraj nobene pravice.

Margaret Atwood je dejala, da je navdih za roman našla v svetu, v katerem živimo, pri založbi Chatto & Windus pa so navedli, da bodo v ospredju "eksplozivna pričevanja" treh pripovedovalk.

Avtorica se je v ponedeljek udeležila polnočnega izida knjige v knjigarni Waterstones na londonskem Piccadillyju, drevi, ko bo roman že na voljo v knjigarnah, pa bodo pogovor z avtorico prenašali v okoli 1000 kinih po svetu.

Vendar pri izidu romana ni šlo brez zapletov. Vsebina knjige naj bi, z izjemo članom žirije za bookerja, ostala skrivnost vse do danes. A se je sreča vendarle nasmehnila okoli 800 ameriškim bralcem, ki so delo prednaročili pri Amazonu. Pri založbi romana The Testaments Penguin Random House so po pisanju The Guardiana dejali, da je do napake prišlo pri Amazonu, kjer so pojasnili, da so knjige prehitro razposlali zaradi tehnične napake.

Ne glede na napako so se pri Penguin Random House odločili, da uradni datum izida ostaja 10. september. Margaret Atwood bo novi roman predstavila tudi na turneji po Veliki Britaniji, Kanadi in ZDA.

Loading...