alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

11 11 Odkrito.si

11:11 - se vam je že zgodilo?

doncic young pm Ekipa24.si

Kakšna zaušnica DALLASU in Dončiću na prvi ...

Magazin

Na Golteh že gradijo novo Mozirsko kočo

Deli na:
Na Golteh že gradijo novo Mozirsko kočo

Grafična upodobitev na podlagi potrjene idejne zasnove za novo Mozirsko kočo na Golteh. - Foto: Tadeja Orel/Planinsko društvo Mozirje

Planinsko društvo Mozirje začenja gradnjo nove Mozirske koče na Golteh, saj je stara zgorela v februarskem požaru. Začetek gradnje se je sicer malo zavlekel, ker so morali na gradbišču še poskrbeti za varnost zaradi krušljive skalne stene. Zato so gradbinci v začetku tega meseca uredili podložni beton.

Kot so danes sporočili mozirski planinci, je zavarovalnica zaključila odškodninski postopek in se na koncu odločila izplačati polni znesek zavarovalne vsote, to je 400.000 evrov. Ta sredstva so že na društvenem računu.

Planinsko društvo Mozirje je bilo uspešno na razpisu ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. S prijavo na javni razpis za podporo planinski športni in rekreacijski infrastrukturi so jim za leto 2022 odobrili do 300.000 evrov proračunskih sredstev. V društvu pa so zelo veseli tudi donacije nazarskega podjetja BSH Hišni aparati, ki jim je za gradnjo nove koče namenilo 15.000 evrov. Sicer pa je bilo doslej zbranih nekaj manj kot 99.000 evrov donacij.

Načrt mozirskih planincev je, da bi do konca leta novo planinsko kočo spravili pod streho. Gradnja pa bo potekla skladno z vremenskimi razmerami.

Po priporočilih Zavoda RS za varstvo narave bo novi objekt zgrajen v večini iz kamna in lesa. Glede na to, da je del stare koče, ki je bil zgrajen iz kamna, ostal, ga bodo poskušali ohraniti. Po velikosti bo podoben prejšnjemu.

Loading...