polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Slovenija

V Ljubljani bodo položili temeljni kamen za začetek gradnje Ikee

Deli na:
V Ljubljani bodo položili temeljni kamen za začetek gradnje Ikee

Foto: Ikea

V Ljubljani bodo danes položili temeljni kamen za začetek težko pričakovane gradnje pohištvene trgovine Ikea. Švedski velikan je vstop na slovenski trg napovedal pred petimi leti, a se je zapletalo pri pridobivanju potrebnih zemljišč.

Ikea je prihod v Ljubljano napovedala septembra 2014, ko sta ljubljanski župan Zoran Janković in regionalni direktor za nepremičnine in razvoj v družbi Ikea SEE Vladislav Lalić na Ljubljanskem gradu podpisala memorandum, s katerim sta se obe strani zavezali k projektu.

Sledilo je pridobivanje potrebnih zemljišč, pri čemer se je zapletalo predvsem pri tistih ob križišču Kajuhove in Kavčičeve ulice. Potem ko je mestni svet februarja spremenil občinski prostorski načrt in odstranil pogoj, da lahko Ikea uporabno dovoljenje dobi šele po ureditvi južne dostopne ceste, je Ikea marca vložila vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja. Tega je pridobila avgusta letos.

Danes bodo na zemljišču na območju trgovskega središča BTC položili temeljni kamen, dogodka pa se bodo udeležili predsednica uprave Ikea Jugovzhodna Evropa Sara Del Fabbro, regionalni direktor Lalić, župan Janković in predsednik upravnega odbora BTC Jože Mermal.

Celoten projekt izgradnje trgovine v Sloveniji je vreden okoli 90 milijonov evrov in bo prinesel okrog 300 delovnih mest. Gradnja trgovine, ki se bo razprostirala na približno 30.000 kvadratnih metrov površine, bo predvidoma trajala leto dni.

loading...
Loading...