tularemija Svet24.si

Na Gorenjskem devet okužb s tularemijo ali ...

alfi-nipič Svet24.si

Alfi Nipič: »Nisem bil prepričan, da bom sploh ...

Gasilci PGD Prevalje Necenzurirano

Zlorabe ali napake: zakaj so gasilska društva ...

evro grims fb Reporter.si

To sta Grimsova asistenta v Bruslju: mladenič iz ...

matjaz kek intervju 1 gw Ekipa24.si

Matjaž Kek v ekskluzivnem intervjuju: "Jaz sem ...

Nuša Lesar Njena.si

Svet na kanalu A znova v družbi Nuše Lesar

pogacar Ekipa24.si

Nore izjave iz tabora Visme o Pogačarju: "Ker je ...

Magazin

Na festivalu literature v Berlinu letos 200 avtorjev

Deli na:
Na festivalu literature v Berlinu letos 200 avtorjev

Foto: Primož Lavre

Na letošnjem Mednarodnem festivalu literature v Berlinu, ki bo potekal med 9. in 19. septembrom, pričakujejo približno 200 avtorjev iz več kot 50 držav. Med gosti festivala je tudi slovenski pisatelj Drago Jančar. Predstavil se bo v programu Literature sveta, ki ga organizatorji pripravijo v sodelovanju z literarnimi poznavalci po svetu.

Festival, 15. po vrsti, bo že tradicionalno uvedel sklop dogodkov, ki so ga poimenovali Berlin bere in se bo osredotočil na temo beguncev ter prosilcev za azil v Evropi.

Na predfestivalskem dogodku 2. septembra v berlinski filharmoniji bosta kitajski umetnik Ai Weiwei in v Berlinu že dalj časa živeči kitajski ustvarjalec Liao Yiwu spregovorila o razmerah v njuni domovini.

Udeležbo na festivalu so po pisanju nemške tiskovne agencije dpa med drugim potrdili Michael Cunningham, Clemens J. Setz, Roddy Doyle, Jorge Edwards, Elif Shafak in Zeruya Shalev. Festivala naj bi se udeležil tudi nigerijski Nobelov nagrajenec za književnost Wole Soyinka.

Po zaključku festivala za 21. november organizatorji napovedujejo še dogodek z v Indiji rojenim britanskim pisateljem Salmanom Rushdiejem. Na njem bo Rushdie predstavil svoj nov roman Two Years Eight Months and Twenty-Eight Nights (Dve leti, osem mesecev in 28 noči), ki bo v Nemčiji izšel 21. septembra.