Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Na festivalu literature v Berlinu letos 200 avtorjev

Deli na:
Na festivalu literature v Berlinu letos 200 avtorjev

Foto: Primož Lavre

Na letošnjem Mednarodnem festivalu literature v Berlinu, ki bo potekal med 9. in 19. septembrom, pričakujejo približno 200 avtorjev iz več kot 50 držav. Med gosti festivala je tudi slovenski pisatelj Drago Jančar. Predstavil se bo v programu Literature sveta, ki ga organizatorji pripravijo v sodelovanju z literarnimi poznavalci po svetu.

Festival, 15. po vrsti, bo že tradicionalno uvedel sklop dogodkov, ki so ga poimenovali Berlin bere in se bo osredotočil na temo beguncev ter prosilcev za azil v Evropi.

Na predfestivalskem dogodku 2. septembra v berlinski filharmoniji bosta kitajski umetnik Ai Weiwei in v Berlinu že dalj časa živeči kitajski ustvarjalec Liao Yiwu spregovorila o razmerah v njuni domovini.

Udeležbo na festivalu so po pisanju nemške tiskovne agencije dpa med drugim potrdili Michael Cunningham, Clemens J. Setz, Roddy Doyle, Jorge Edwards, Elif Shafak in Zeruya Shalev. Festivala naj bi se udeležil tudi nigerijski Nobelov nagrajenec za književnost Wole Soyinka.

Po zaključku festivala za 21. november organizatorji napovedujejo še dogodek z v Indiji rojenim britanskim pisateljem Salmanom Rushdiejem. Na njem bo Rushdie predstavil svoj nov roman Two Years Eight Months and Twenty-Eight Nights (Dve leti, osem mesecev in 28 noči), ki bo v Nemčiji izšel 21. septembra.