zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Demokracija: Magisterij ministrice Markeževe je plagiat

Deli na:
Demokracija: Magisterij ministrice Markeževe je plagiat

Foto: Bobo

Magistrska naloga novoimenovane ministrice za izobraževanje Klavdije Markež je plagiat, poroča spletna Demokracija. Prepisala naj bi jo namreč iz diplomskega dela nekdanjega študenta ekonomske fakultete, navajala iste vire in literaturo, pri tem pa njegove naloge ni navedla niti med literaturo niti med viri.

V uredništvu Demokracije so namreč pridobili magistrsko delo Klavdije Markež, ki je leta 2005 magistrirala na Fakulteti za podiplomske državne in evropske študije v Kranju z delom Vpliv strukturnih skladov Evropske unije na razvitost regije spodnje Podravje.

Zaključek tega magistrskega dela pa je v celoti dobesedno prepisala iz diplomskega dela nekdanjega študenta, ki je septembra 2002 diplomiral na ekonomski fakulteti v Ljubljani, naslov njegove naloge je bil Vključevanje Slovenije v strukturno politiko Evropske unije, poroča Demokracija.

Poleg tega so novinarji Demokracije v magistrski nalogi našli tudi cele strani, ki so v celoti prepisane iz diplomskega dela. Markeževa pa diplomskega dela med svojimi viri ni navedla, še piše tednik na svoji spletni strani.

Markeževa za odziv ni dosegljiva, na ministrstvu pa odziv še pripravljajo. Prav tako zadeve še ne komentirajo v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja, saj z njo še niso seznanjeni.