premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

adam-kromer Njena.si

Adam in Gordana (Ljubezen na prvi pogled) dahnila ...

delius-barisic Ekipa24.si

Konec dvomov! Iz Olimpije prišlo sporočilo, ki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Maraaya danes v boj za evrovizijski finale

Deli na:
Maraaya danes v boj za evrovizijski finale

Foto: Reuters

Na Dunaju bo danes v drugem evrovizijskem predizboru odločilni dan za slovenska predstavnika, duo Maraaya s pesmijo Here for You. Za preboj v sobotni finale se bosta Raay in Marjetka potegovala s predstavniki še 16 držav. Stavnice kažejo, da za slovenska predstavnika finale ni vprašljiv.

Poleg Slovenije se bodo v drugem predizboru s svojo pesmijo predstavile še Litva, Irska, San Marino, Črna gora, Malta, Norveška, Portugalska, Češka, Izrael, Latvija, Azerbajdžan, Islandija, Švedska, Švica, Ciper in Poljska.

Razmerje moči med okusom ljudstva in stroke bo ponovno 50: 50, v tem predizboru bodo za svojo pesem, ne pa za naše barve, lahko glasovali tudi slovenski oboževalci evrovizijske popevke.

Dunajski utrip kaže, da je duo Maraaya dobro prepoznaven. Promocija je izjemna in to ne le zaradi znamenitih slušalk, ki jih slovenska predstavnika ves čas nosita okoli vratu. Na veliko navdušenje je med drugim naletel tudi nekakšen vodič Maraaya za začetnike, v katerem so v šaljivem tonu predstavljeni ključni podatki Maraaye. Od tega, zakaj slušalke, ne, Marjetka nima štrlečih, poškodovanih ušes, do opozorila, s katero državo nas ne velja zamenjati, in nenazadnje, zakaj sta duo, ne duet.

Raay in Marjetka sta v vseh izjavah za medije zelo optimistična, kažeta pravo evrovizijsko energijo, kar bodo znali ceniti tudi podeljevalci ljudskih glasov, menijo poznavalci tega največjega evropskega televizijskega šova. Stroka pesem Here for you žanrsko uvršča med indie pop z elementi soula.