Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Loterijski milijonar na Prevaljah: sedmica mu je prinesla 3,4 milijona evrov, občini pa 607.000 davka

Deli na:
Loterijski milijonar na Prevaljah: sedmica mu je prinesla 3,4 milijona evrov, občini pa 607.000 davka

Prevalje - Foto: arhiv Zarje

Občina Prevalje je v začetku oktobra na svoj račun prejela dobrih 607.000 evrov davčnega priliva iz naslova loterijskega dobitka. Na občini so priliva veseli. O tem, za katere projekte ga bodo namenili, se bodo v občini odločali pri pripravi proračuna za leto 2021, je za STA povedal tajnik občine Danilo Vute.

O visokem prilivu v prevaljski proračun je danes poročal spletni portal koroskenovice.si. Spomnil je, da so v igri na srečo Loto v nedeljo, 27. septembra, izžrebali sedmico, vredno 4.038.623 evrov, kar je bil najvišji dobitek v letošnjem letu.

Po plačilu 605.793 evrov davka je srečnež za dobitno kombinacijo številk prejel 3,4 milijona evrov. Igralec je dobitno kombinacijo Lota vplačal na novi spletni strani loterija.si, kot se je izkazalo, pa ima srečnež stalno prebivališče v občini Prevalje.

Občina je namreč že nekaj dni po žrebu, 2. oktobra, na račun prejela dobrih 607.000 evrov. To pomeni, da se je sreča v eni od iger na srečo nasmehnila verjetno še nekomu s Prevalj, saj je znesek nekoliko višji od davka iz zneska dobitne sedmice, je pojasnil Vute.

Na občini so priliva veseli. "Veseli smo vsakršne vesele novice v teh časih. Veseli, da je nekdo s Prevalj postal bogatejši in da smo v proračun dobili priliv. Imamo veliko projektov pripravljenih in jih še pripravljamo, tako da denarja ne bo težko porabiti," pa je za STA dodal prevaljski župan Matic Tasič.

Znesek so že vključili v bilance rebalansa letošnjega proračuna, o katerem bodo po napovedih razpravljali občinski svetniki na četrtkovi seji. O porabi sredstev iz nepričakovanega priliva pa, kot omenjeno, v okviru priprave proračuna za leto 2021.