Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Lego bo vložil dodatnih 400 milijonov dolarjev v trajnostni razvoj

Deli na:
Lego bo vložil dodatnih 400 milijonov dolarjev v trajnostni razvoj

Podjetje so ustanovili leta 1932. - Foto: lego.com

Danski proizvajalec igrač Lego je za prihodnja tri leta napovedal za skupno 400 milijonov dolarjev (339 milijonov evrov) naložb v trajnostni razvoj. Med drugim bodo opustili plastično embalažo za kocke in jo nadomestili s papirnato. Kot so pojasnili, so jih k temu pozvali tudi otroci sami.

Kot so v sporočilu, objavljenem na svojih spletnih straneh, zapisali v družbi, želijo z dodatnimi vlaganji nadgraditi dosedanja prizadevanja na področju trajnostnega razvoja.

"Ne smemo spregledati pomembnih izzivov, s katerimi se bodo morale soočiti prihodnje generacije. Ključno je, da ukrepamo že sedaj. Navdihuje nas na milijone otrok, ki so pozvali k okrepitvi boja proti podnebnim spremembam," je dejal generalni direktor Lega Niels B. Christiansen.

Kot je pojasnil, so prejeli tudi pisma otrok, ki so jih med drugim pozvali k opustitvi plastične embalaže, v kateri so kocke znotraj kartonaste škatle. Od prihodnjega leta bo tako iz papirja tudi notranja embalaža. Lego sicer načrtuje, da bo do leta 2025 vso embalažo pridobival iz trajnostnih virov.

V družbi so poudarili, da 400-milijonska vlaganja vključujejo širok spekter načrtov, med katerimi sta tudi podpora izobraževanju socialno šibkejših otrok in financiranje lokalnih okoljevarstvenih projektov.