severina Svet24.si

VIDEO: Severina objavila ta posnetek in do srca ...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Hengsberg, kmetija, avstrijski gasilci Svet24.si

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a...

kris Svet24.si

VIDEO: »Lahko se igram brez opornice in brez nje ...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Usodna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ženskih...

jernej šugman Njena.si

Minili sta dve leti od smrti Jerneja Šugmana

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Magazin

V Kranjski Gori 54. pokal Vitranc

Deli na:
V Kranjski Gori 54. pokal Vitranc

Foto: Reuters

V Kranjski Gori se bo s prvo veleslalomsko vožnjo z začetkom ob 9.30 začel 54. pokal Vitranc. Organizatorji tekmovanja, ki šteje za točke svetovnega pokala alpskih smučarjev, so poskrbeli za odlično pripravo tekmovalne proge. Vitranška strmina bo nudila enakovredne pogoje tudi za tekmovalce z višjimi startnimi številkami.

Na startu prve vožnje bo 72 tekmovalcev. Veleslalom bo odprl Francoz Alexis Pinturault, takoj za njim se bo na progo podal vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Avstrijec Marcel Hirscher. Branilec treh zaporednih zmag Američan Ted Ligety, s šestimi vitranškimi zmagami, vse je dosegel v veleslalomu, rekorder Kranjske Gore, ima startno številko štiri. Norvežan Kjetil Jansrud, ki v skupnem seštevku za Hirscherjem zaostaja 52 točk, bo startal kot 16.

Slovenska vrsta bo nastopila s polno kvoto šestih tekmovalcev, odločena prekiniti že osem let trajajoči črni niz brez slovenskega vitranškega finala. Najboljše izhodišče za napad na svoj prvi finale v Kranjski Gori bo imel s startno številko 32 Žan Kranjec, sicer edini Slovenec, ki je na treh od šestih veleslalomov v tej zimi osvojil točke. Preostala peterica bo startala povsem pri koncu. Mišel Žerak (64), Klemen Kosi (66), Andraž Reich-Pogladič (68), Aljaž Dvornik (69) in Žan Grošelj (71) imajo tako, kljub zelo dobro utrjeni tekmovalni podlagi, precej skromne možnosti za uvrstitev v drugo vožnjo, ki se bo začela ob 12.30.

V Kranjski Gori bo v nedeljo na sporedu še slalom. Tekmi na poligonu v Podkorenu bosta zadnji moški preizkušnji pred finalom svetovnega pokala, ki bo prihodnji teden v francoskem Meribelu.

Hirscher si lahko že danes zagotovi mali kristalni globus za zmagoslavje v posebnem veleslalomskem seštevku. Drugouvrščeni Ligety namreč zaostaja debelih 188 točk. Do konca sezone sta na sporedu le še dva veleslaloma.

loading...
Loading...