ženska telefonira Dobra karma

Kam vas v resnici vodijo vaša predvidevanja?

meghan markle, princ harry Svet24.si

Kraljica je Harryju in Meghan to prepovedala, ...

KOLUMNE NENAD Reporter.si

(KOMENTAR) O »uglednih akademikih«, Janezu ...

borut pahor, volitve 2017 Svet24.si

Predsedniku Borutu Pahorju je umrla mama

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

o odpadki v kuhinji ana zontar Njena.si

Ana Žontar čustvena, ne more verjeti

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

Magazin

Kranjec na stopničkah! Tretji na veleslalomu v Alta Badii

Deli na:
Kranjec na stopničkah! Tretji na veleslalomu v Alta Badii

Žan Kranjec - Foto: Reuters

Žan Kranjec je še drugič letos na stopničkah v svetovnem pokalu alpskih smučarjev. Tekmovalec iz Bukovice pri Vodicah je na skrajšani progi Gran Risa v finalu pridobil štiri mesta ter se zavihtel na tretje mesto veleslaloma.

Zmagal je Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je bil šesti po prvi vožnji. Za senzacijo dneva pa je poskrbel Francoz Cyprien Sarrazin, ki je kot 22. po prvi vožnji poskrbel za najhitrejši čas druge vožnje in drugo mesto.

Razlike so bile majhne. Zaostanek Sarrazina je znašal 31 stotink sekunde za zmagovalcem, Kranjec pa je za prvim mestom zaostal 39 stotink sekunde.

V Alta Badii v italijanskih Dolomitih so kljub slabemu vremenu izpeljali tretji veleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev v tej sezoni.


Terenske ekipe organizatorjev so opravile gromozansko delo in ponoči s proge odstranile novozapadli sneg. So se pa vseeno organizatorji odločili za krajšo progo in nižji start. Tekmovalci so tako ostali brez zgornje strmine slovite Gran Rise, na kateri je Kranjec pred dvema letoma s tretjim mestom osvojil svoje prve stopničke v svetovnem pokalu.

Po dveh letih je Kranjec v Alta Badii znova skočil na tretje mesto. V Söldnu je bil prav tako tretji, veleslalom v Beaver Creeku je končal tik pod stopničkami na četrtem mestu. S še drugimi stopničkami v sezoni pa je v posebnem veleslalomskem seštevku s 170 točkami skočil na drugo mesto. Pred njim je zgolj Kristoffersen, ki je na treh veleslalomih zbral 23 točk več od Slovenca.

Premierni veleslalom v Söldnu je dobil Francoz Alexis Pinturault, ki je tokrat pristal na osmem mestu, presenetljivi zmagovalec veleslaloma v Beaver Creeku Američan Tommy Ford pa je bil tokrat 20.

V ponedeljek bo v Alta Badii še paralelni veleslalom pod žarometi, z dvema Slovencema Kranjcem in Štefanom Hadalinom.

loading...
Loading...