Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Komedijo Pr'Hostar videlo že več kot 130.000 gledalcev

Deli na:
Komedijo Pr'Hostar videlo že več kot 130.000 gledalcev

Satirična komedija Pr'Hostar režiserja Luke Marčetića je osvojila veliko zlato rolo, ki jo Kolosej in Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljujeta slovenskim filmom, ki presežejo mejo 125.000 gledalcev.

Film se je z več kot 131.000 gledalci zavihtel tudi na četrto mesto najbolj gledanih celovečercev samostojne Slovenije.

Celovečerni prvenec režiserja Marčetića je med drugim zabeležil tudi največji otvoritveni vikend leta 2016, saj si ga je tedaj ogledalo 28.160 gledalcev. Poleg tega je postal najbolj gledan filmi letošnjega leta.

Pod scenarij za film Pr'Hostar, ki je nastajal skoraj leto dni, se podpisujeta Goran Hrvaćanin in Dejan Krupić. Kot je ob novici o nagradi dejal Krupić, ki je tudi producent, poleg tega je zaigral v filmu, si nihče od ustvarjalcev ni predstavljal, da bo film tako uspešen. Marčetić, ki je ob režiji prav tako zaigral v filmu, pa je dodal, da so njegova pričakovanja že zdavnaj presežena.


Spletna serija Pr'Hostar je pred štirimi leti postala pravi slovenski YouTube fenomen. Ustvarjalna ekipa, ki jo je širša javnost spoznala v skečih, kot so Car, Krastać in Carice, je posnela prigode gorenjskih gaunarjev s sočnim besediščem in zabavnimi liki. Medtem ko so videi beležili polmilijonske in celo milijonske oglede, so ustvarjalci pripravljali svoj prvi celovečerni film.

Komedija gledalca popelje na idilično gorenjsko podeželje v majhen hotel Pr'Hostar, ki posluje razmeroma slabo. Za njegovo klavrno stanje je v veliki meri odgovoren stiskaški in pogoltni direktor, delež krivde pa neizpodbitno nosi tudi svojeglavo osebje.

Ko na vrata hotela potrka tuji kupec dvomljivega slovesa, se zaposleni zbojijo za svoje službe. Odločno vzamejo stvari v svoje roke in skušajo sabotirati prodajo.

Podelitev velike zlate role bo v sredo, 23. novembra, ob 11. uri v Koloseju, so sporočili iz Karantanija Cinemas.