stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Fenomen raka duše: Ko rak napade dušo, zaboli v dno srca

Deli na:
Fenomen raka duše: Ko rak napade dušo, zaboli v dno srca

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Na prvi pogled se rak in depresija zdita popolnoma različni bolezni. Rak napade fizično obliko človeškega telesa, depresija močno zaznamuje naše psihično stanje. A bolezni imata kopico skupnih točk, zato se je depresije prijelo ime rak duše, da se rakavi bolniki velikokrat borijo zlasti z anksioznostjo in depresijo, pa je krutost, ki jo številni skrivajo za pogumnim nasmehom.

Obstoja duše, ločene od naše fizične oblike, znanost do danes (še) ni dokazala. Medicina zazdaj pozna osebne zgodbe, v izvidih zapisane kot doživetja obsmrtne izkušnje. Posamezniki z obsmrtno izkušnjo so nekoč veljali za norce, danes jih zdravniki jemljejo resno.

Prebiranje knjig o starodavnih civilizacijah in razvoju medicine nas seznani, da depresija ni od včeraj, rak pa tudi ne. Bolezni sta stari kot človeštvo, čeprav ju nekoč niso poimenovali z izrazi, ki jih uporabljamo danes.

Drži, vsi bolniki z rakom ne dobijo depresije, a ko telo napade rak, boli tudi duša, in ko zaboli duša, se je skoraj nemogoče izogniti bolečini na telesu.

Čustva so v preteklosti zanemarjali, sedaj vpliv na fizično zdravje poznamo. Čeprav je rak kriv za številne hitre smrti, depresija pa pokoplje veliko ljudi, poudarimo, da je rak na duši že zdaj lahko ozdravljiv. V prihodnosti, ko bo znanost odkrila še milijone skrivnosti o človeški biti, pa je možno vse.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24