mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Katanec: Če bo pomagalo, naj gredo fantje žurat

Deli na:
Katanec: Če bo pomagalo, naj gredo fantje žurat

Foto: Bobo

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je obelodanil seznam igralcev za tekmo z Anglijo v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo prihodnje leto v Franciji, ki bo 14. junija v Ljubljani. Sprva je bil na Katančevem seznamu tudi Petar Stojanović, a bo bočni branilec Maribora manjkal zaradi operacije nosu.

O Stojanovićevih težavah je Katanec - po lastnih besedah - izvedel šele malo pred novinarsko konferenco, namesto njega pa ne bo poklical drugega nogometaša. Glede same pripravljenosti svojih izbrancev pa je povedal: "Vedno bi bilo lahko bolje. To obdobje, junij, je delikatno. Za vse. Tudi za Angleže. Smo v specifičnem položaju, nekateri igrajo, nekateri igrajo malo, nekateri sploh ne. Ampak ne morem reprezentance menjati kar iz tekme v tekmo."

Tokrat ni na seznamu Dominica Maroha, saj ga klub v Slovenijo ne bi spustil pred 8. junijem. Na sredin zbor pa bodo zamudili Zlatan Ljubijankić, Milivoje Novaković in Nejc Pečnik, ki bodo z Japonske prišli šele v ponedeljek. Kljub temu ostaja dovolj dni za pripravo na tekmo, med drugim bo Katanec konec tedna, v soboto in nedeljo, igralcem dal prosto. Pa bodo morali gledati finale lige prvakov? "Naj naredijo, kar hočejo, samo da odigramo dobro in zmagamo. Če bo pomagalo, naj gredo ven žurat, da poskrbijo za dobro ozračje. Tudi če ne gledajo finala," je malo v šali povedal Katanec.

V resnejšem tonu pa je izrazil želje za spektakel v Stožicah. "Vedno si želimo zmagati," je bil kratek selektor in dodal, da bo tisto, kar so se naučili na prvi medsebojni tekmi na Wembleyju (1:3), povedal igralcem in ne novinarjem.

Je pa dodal, da ne gre primerjati Slovenije in Anglije v nobenem pogledu. "Vsaj jaz ne bi, ker sem realen," je dejal Katanec in se osredotočil na angleško vrsto, v kateri po poročanju z Otoka ne bo Dannyja Welbecka zaradi poškodbe kolena.

"Angleže spremljam, seveda. Ampak le medijem verjeti, da ne bo Welbecka ... Tega ne bom verjel, dokler ne vidim postavo pred tekmo. Zdaj je poškodovan, ampak do tekme je še 14 dni. Če bi imel moj standardni igralec tako manjšo poškodbo, bi ga pripeljal na zbor, ga crkljal, masiral, marsikaj bi delal, da bi bil nared. Je pa dejstvo, da vemo, kdo bo igral v napadu, če bo seveda zdrav. Raheem Sterling, Welbeck in Wayne Rooney, saj so vse tekme igrali tako. Razen prijateljskih, ki pa ne štejejo. Vemo tudi za zvezno in obrambno vrsto. Tako kot vedo oni vse o nas. Ekipe se namreč ne morejo kar tako spreminjati, če stvari delujejo," je še povedal selektor.

Po petih krogih v skupini E je na prvem mestu Anglija s 15 točkami, druga je Slovenija z devetimi, toliko točk je zbrala tudi Švica, a je tretja zaradi slabše gol razlike. S šestimi točkami je četrta Litva, Estonija na petem mestu jih je zbrala štiri, San Marino ostaja pri eni.

Na Katančevem seznamu so naslednji igralci:
- vratarji: Samir Handanović (Inter), Jan Oblak (Atletico Madrid) in Nejc Vidmar (Domžale);
- branilci: Siniša Andželković (Palermo), Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Partizan), Bojan Jokić (Villarreal), Martin Milec (Standard Liege), Miral Samardžić (Rijeka) in Andraž Struna (PAS Giannina);
- zvezni igralci: Valter Birsa (Chievo), Josip Iličić, Jasmin Kurtić (oba Fiorentina), Kevin Kampl (Borussia Dortmund), Andraž Kirm (Omonia), Dejan Lazarević (Sassuolo), Aleš Mertelj (Maribor), Nejc Pečnik (Jef United), Rajko Rotman (Basaksehir Carigrad) in Benjamin Verbič (Celje);
- napadalci: Robert Berič (Rapid Dunaj), Zlatan Ljubijankić (Urawa) in Milivoje Novaković (Nagoya).