markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Magazin

Kaj Kek pričakuje od tekme pred 20.000 slovenskimi navijači

Deli na:
Kaj Kek pričakuje od tekme pred 20.000 slovenskimi navijači

Foto: Martin Metelko

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Tekmec bo Srbija. Slovenci se zavedajo, da jim zmaga praktično že prinaša izločilne boje, tako da so misli usmerjene tudi v tri točke, a z zavedanjem, da bo na drugi strani kakovosten tekmec.

Kot je na novinarski konferenci pojasnil selektor Matjaž Kek, je za boj s Srbi dobil nekaj informacij tudi z zadnjih medsebojnih tekem iz lige narodov pred dvema letoma.

"A pri vseh možnih kanalih je dandanes težko kaj skriti, mi se bomo pač poskusili najbolje pripraviti," je dejal Kek in nadaljeval, da si je po njegovem Srbija na uvodni tekmi proti Angliji zaslužila kaj več kot poraz z 0:1.

Večkrat je poudaril, da se zavedajo, kako kakovostna je srbska vrsta, in tudi to, da že uvrstitev na lestvici Mednarodne nogometne zveze potrjuje del tega. Srbija je 33., Slovenija 57.

"Vsekakor nas čaka sijajen ambient. Mogoče je malo nerodna ura, ko bodo visoke temperature, toda za oboje bo enako. Kdor se bo bolj privadil na to, kdor bo odločnejši, agresivnejši, kdor bo bolj verjel vase, ta bo uspešnejši. Veselim se izziva," je povedal in dodal, da verjetno oboji razmišljajo o pozitivnem izidu.

Kot je običajno, ni razkril, ali bo koga zamenjal v začetni enajsterici, posebej se "ponuja" menjava Timija Maxa Elšnika z Jonom Gorencem Stankovićem. "Neke dileme so, jasno pa je, da bo enajst igralcev premalo za vseh 90 minut. Želimo namreč ves čas držati visok ritem, ki ga zahteva takšen tekmec, kot je Srbija," je pristavil Kek, ki žanje številne pohvalne besede v srbskem prostoru. Te so mu sicer simpatične, a "verjemite mi, da bom jutri jaz najmanj pomemben".

Glede nato, da je za fanti že ena tekma, bo druga malce lažja, kar zadeva vtise ob polnih tribunah in pomembnosti obračuna. "Upam, da bo lažje. Upam, da bo ekipa rasla iz minute v minuto v takšnem ozračju. Meni je pomembno, da so fantje sproščeni, imajo cilj, samozavest in spoštovanje do tekmeca."


Petar Stojanović pa je potrdil, da je zdravstveno v redu, prvo tekmo je predčasno končal, nekoliko tudi jezen zaradi rumenega kartona, "ki si ga po mojem nisem zaslužil".

"Vemo, da je bil drugi polčas proti Danski boljši kot prvi. Težili bomo k temu, da ostane tako, kot je bilo v drugem polčasu. Naš strokovni štab še bolj vse analizira, povedali so nam, kaj je bilo dobro in kaj slabo," je dejal Stojanović in se ozrl tudi na samo vzdušje ob številnih navijačih obeh ekip.

"To bo fenomenalna tekma tako na igrišču kot na tribunah in zunaj stadiona. Čustva so prisotna, igralci pa jih moramo skriti. Ob tej priložnosti pozivam vse navijače, naj navijajo v športnem duhu. Pričakujemo veliko podporo in smo ponosni, da je prišel ta trenutek."

Sam pričakuje drugačno tekmo kot proti Dancem, a hkrati znova težko. "Srbija je kakovostna, z vrhunskimi igralci in kot celota. Ampak mi se moramo osredotočati nase in izpolniti naloge, ki nam jih bo naložil strokovni štab," je zaključil.

Težko tekmo pričakujejo tudi v srbskem taboru, ki je še bolj pod imperativom zmage. "Kdor misli, da je Slovenija lahek tekmec, se moti. Je zelo disciplinirana, ima odličnega trenerja. Seveda si jo želimo premagati, kar je športno in človeško razmišljanje. Če pa bo boljša, pa ji bomo čestitali," je na novinarski konferenci dejal selektor Srbije Dragan Stojković.

Dodal je, da na obračunu ne bo favorita. "Težka tekma bo, vendar ne bi bil tukaj, če ne bi verjel v ekipo. Mislim, da lahko zmagamo. To ni podcenjevanje. Spoštujem igro Slovenije," je še povedal Stojković.

Ta bo skoraj zagotovo opravil menjavo ali dve v prvi enajsterici, poškodovani Filip Kostić je namreč že končal prvenstvo, proti Sloveniji pa bo od začetka zaigral kapetan Dušan Tadić.