državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Igra prestolov favorit 68. podelitve televizijskih nagrad emmy

Deli na:
Igra prestolov favorit 68. podelitve televizijskih nagrad emmy

Foto: HBO

Ameriška televizijska akademija bo drevi v Los Angelesu podelila nagrade emmy. Približno 19.000 članov akademije je izbiralo nagrajence v kar 133 kategorijah. Za največjega favorita velja fantazijska serija Igra prestolov, ki ima 23 nominacij. S tem se lahko vpiše v zgodovino kot najbolj nagrajena serija vseh časov.

Podelitev televizijskih oskarjev v gledališču Microsoft bo v ponedeljek zjutraj po srednjeevropskem času prenašala televizija ABC, povezoval pa jo bo komik Jimmy Kimmel, ki lahko računa na morebitnega emmyja v kategoriji komičnih oddaj.

Igra prestolov televizije HBO je nominirana v vseh glavnih kategorijah, med drugim za režijo, scenarij ter glavne in stranske vloge kot tudi za najboljšo dramsko serijo. Najbližji konkurent je politična serija Hiša iz kart s 13 nominacijami. Kevin Spacey iz te serije, ki jo ponuja Netflix, je med nominiranci za najboljšo glavno moško dramsko vlogo, vendar pa naj bi za favorita veljal Rami Malek iz serije Mr. Robot.

Tudi Robin Wright iz Hiše iz kart računa na nagrado za glavno žensko vlogo, slavje pa ji lahko pokvari Viola Davis iz serije televizije ABC How to Get Away With Murder, ki je prva temnopolta igralka z emmyjem za najboljšo žensko vlogo. V konkurenci je še Taraji P. Henson iz dramske serije televizije Fox o glasbeni industriji Empire. Kljub veliki gledanosti se serija lahko pohvali le s to nominacijo.

Veliko zanimanja vzbuja serija The People v. O.J. Simpson, ki tekmuje v kategoriji kratkih serij in velja za največjega favorita. Nabrala je 13 nominacij, med njimi za glavno moško in žensko vlogo (Courtney Vance ter Sarah Paulson).

V kategoriji televizijskih filmov velja za favorita zgodba o predsedniku Lyndonu Johnsonu All The Way skupaj z glavnim igralcem Bryanom Cranstonom.

Med komičnimi serijami ima največ možnosti za nagrado serija Veep, prejela je 17 nominacij, med njimi za glavno žensko vlogo (Julia Louis Dreyfus).

Kategorija komičnih televizijskih oddaj po upokojitvi Jona Stewarta čaka na nova imena. Stewart je za svojo oddajo Daily Show pobiral nagrade od leta 2003 do leta 2012 in nato še lani. Zamenjal ga je manj prepričljivi Trevor Noah, ki ni med letošnjimi nominiranci, kot tudi ni Stephen Colbert, ki se je učil pri Stewartu.

Med nominiranci pa je drugi Stewartov "vajenec" John Oliver, poleg njega pa še Jerry Seinfeld, Jimmy Kimmell, Bill Maher, Jimmy Fallon in James Corden.

Downton Abbey po svoji zadnji 6. sezoni na televiziji PBS prihaja le z eno nominacijo in sicer igralsko (Maggie Smith). Med neuspešnimi je tudi televizijska drama CBS Dobra, ki ima nominacijo le za scenarij. Še slabše se je odrezala serija Netflixa Orange is the New Black, ki je ostala brez nominacije.