ana-tavčar-pirkovič Dobra karma

Na najbolj žaljive kritike televizijska ...

2_manca špik Svet24.si

Manca Špik zaradi hčerke obiskuje psihoterapevta

karl erjavec pl1 Reporter.si

Rešitelj s političnega smetišča: Odpisani Karl...

prodajalec kostanjev, maroni, zurich Svet24.si

Konec oktobra podobno kot v Sloveniji! Toda Švica...

20180521-00861791 Necenzurirano

Kaj je igra Karla Erjavca? In zakaj se Janša boji...

alenka-godec Odkrito.si

Scrkljani kraljici Alenke Godec

Nika Zorjan Njena.si

Nika Zorjan pokazala svoj dom

Magazin

Hrvaška zbira ponudbe za najem Titovega Galeba

Deli na:
Hrvaška zbira ponudbe za najem Titovega Galeba

Foto: Arhiv Reporterja

Reška mestna uprava je v sredo razpisala natečaj za 30-letno koncesijo za najem nekdanje Titove ladje Galeb, ki je sicer zaščiten kot kulturna dediščina Hrvaške, piše hrvaška tiskovna agencija Hina. Vrednost koncesije za 30 let je po navedbah mestne uprave ocenjena na 10,3 milijona evrov.

Glede na študijo o izvedljivosti podeljevanja koncesije bo moral koncesionar na Galebu zagotoviti muzejski prostor na površini 507,10 kvadratnih metrov, rekreacijski center, hostel in hotel, restavracijo, kongresni center in bar.

Vsa dela za ureditev ladje za gospodarsko uporabo mora urediti koncesionar na svoj račun, brez možnosti povračila vloženega denarja.

Dela morajo potekati v skladu s pogoji in soglasjem restavratorskega oddelka v Rijeki, sam projekt pa mora sprva sploh odobriti mesto Reka.

Ladja bo privezana v reškem pristanišču, natečaj pa bo odprt do 24. marca 2015. Kriterij pri izboru bo najcenejša ponudba.

Ladja Galeb je glede na odločitev hrvaškega ministrstva za kulturo od 30. oktobra 2006 naprej del hrvaške kulturne dediščine in je od leta 2011 v skladu z zakonom o zaščiti kulturne dediščine tudi trajno zaščitena.

Loading...