Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Doping je v slovenskem športu še kako prisoten, pričajo zadnji dogodki

Deli na:
Doping je v slovenskem športu še kako prisoten, pričajo zadnji dogodki

doping - Foto: Dreamstime

Slovenska protidopinška agencija (SLOADO) za danes v Grand hotelu Union pripravlja posvet o dopingu v športu, ki bo sledila tudi novinarska konferenca. Med predavatelji bosta med drugimi direktor Sloade Janko Dvoršak in športna psihologinja Tanja Kajtna ter številni drugi strokovnjaki, ki to področje dobro poznajo.

Posvet in okrogla miza ter novinarska konferenca na temo dopinga v športu sovpadajo z dnevom čistega športa. Med drugim bodo zbrani, dogajanje v hotelu Union se bo pričelo ob 10. uri, novinarska konferenca pa sledi ob 14. uri, govorili tudi o preventivnih programih za čisti šport, nacionalni strategiji preventivnih programov, vlogi in odgovornosti trenerja v preventivnih programih, zdravstvenih posledicah uporabe prepovedanih snovi, tveganjih, povezanih z zdravili v prosti prodaji doma in v svetu in s prehranskimi dopolnili ter številnih drugih temah.

Doping se je predvsem v slovenskem športu v zadnjih mesecih precej razmahnil, seznam prekrškarjev pa se daljša, vse bolj tudi med rekreativnimi športniki. V zadnjih dneh odmeva primer iz Maribora, kjer sta pri preprodaji prepovedanih substanc sodelovala zdravstveni delavec in rekreativni tekač ter nekdanji vrhunski atlet, zdaj trener.

Poleg Dvoršaka in Kajtne bodo med govorniki še Nina Makuc, koordinatorka za preventivne programe, Aleksandra Pečavar, koordinatorka za testiranja, Joško Osredkar, predsednik Odbora za podeljevanje terapevtskih izjem, Lovro Žiberna, farmacevt, zdravnik Tadej Jug, pravnica Andreja Simšič, zdravniki Branko Škof, Robert Marčun in Katja Ažman Juvan ter Ivo Vodopivec, predsednik komisije za etična vprašanja pri Olimpijskem komiteju Slovenije.