ana vurcer Odkrito.si

Znana slovenska pevka žaluje

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za sredo, 26. junija

hišna številka Petisvet.si

Vaša hišna številka razkriva vse o vas

vročina, živalski vrt madrid, 25.6.2019 Svet24.si

Vročina prodira, ogroženi so junijski rekordi

moški, gospodinjstvo Svet24.si

Mačo ali copata? Kaj mislite, katerih moških je ...

pop 18412X0064 Njena.si

Natalija Gros se spominja svojega pokojnega moža

Mateja Ropoša Njena.si

Obraz POP TV se je razveselil prvega otroka

Svet

Bratuškova predstavlja Kitajcem prednosti drugega tira

Deli na:
Bratuškova predstavlja Kitajcem prednosti drugega tira

Foto: Bobo - Kabinet ministrice Bratuškove zanika, da bi nanju pritiskal.

Infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek se te dni mudi na Kitajskem, kjer se je med drugim udeležila sejma China - CEEC Expo 2019. Kot so sporočili z ministrstva, je Bratuškova v nagovoru med drugim izpostavila projekt drugi tir železnice Divača-Koper, ki bo po njenih besedah še povečal konkurenčno prednost Luke Koper.

Bratuškova je v nagovoru ministrov in drugih visokih predstavnikov sodelujočih držav po navedbah ministrstva poudarila pomen nastajajoče sodobne svilne poti, ki bo omogočila intenzivnejšo prometno povezanost Azije z evropskimi državami.

Izpostavila je projekt drugi tir in dejala, da se bo pot iz Azije v Evropo za ladje v primerjavi s severnoevropskimi pristanišči skrajšala za pet do osem dni, kar ne predstavlja zgolj zmanjšanja stroškov, temveč tudi manjše obremenitve za okolje.

Obiskala je tudi razstavni paviljon slovenskih podjetij, ki sodelujejo na sejmu China - CEEC Expo 2019 v Ningboju, in sicer so to Luka Koper, Slovenske železnice, Pošta Slovenije, Intereuropa, Adria Kombi in OmniOpti, na forumu predstavnikov držav pa se je med drugim srečala s podpredsednikom kitajske vlade Hu Chunhuajem, so še dodali na ministrstvu.Prvi del obiska je sicer potekal v mestu Ningbo, kjer deluje eno največjih pristanišč na svetu. Bratuškova si je pristanišče ogledala v družbi predsednika uprave Luke Koper Dimitrija Zadela, saj Luka sodeluje z omenjenim kitajskim partnerjem.

V okviru pobude 17+1 je Bratuškova nagovorila tudi župane mest, obiskala Mladinski inovativni center in se srečala z vodstvom province Zheijiang ter mesta Ningbo, kjer živi osem milijonov ljudi in velja za eno najhitreje rastočih in modernih mest na Kitajskem. Ningbo je sicer pobrateno mesto s slovenskim mestom Koper, so v sporočilu za javnost še zapisali na ministrstvu.

Drugi del obiska bo potekal v Pekingu, kjer se bo ministrica med drugim srečala s kitajskim ministrom za promet Li Xiaopengom.

Loading...