favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avstrijska vlada hrvaške ustaše postavlja v družbo palestinskega Hamasa

Deli na:
Avstrijska vlada hrvaške ustaše postavlja v družbo palestinskega Hamasa

Mlada Hrvatica izvaja ustaški pozdrav. - Foto: Reuters

Avstrijska vlada je na včerajšnji seji sprejela številne zakonske predloge, ki jih bo še letos obravnaval parlament. Med drugim tudi predlog zakona o prepovedi skrajnih simbolov, ki je bil razširjen, tako da bodo v prihodnje med drugim prepovedani tudi simboli hrvaških ustašev.

Avstrijski minister za promet Norbert Hofer je pojasnil, da želijo z zakonom prepovedati uporabo simbolov terorističnih, skrajnih ali in drugih podobnih skupin, ki ogrožajo pravno državo. Zagotovil je, da zakon ne napada verskih simbolov, poročajo avstrijski mediji.

Med drugim bodo v prihodnje prepovedani simboli turške nacionalistične organizacije Sivi volkovi, hrvaških ustašev, Kurdske delavske stranke (PKK) in palestinskega gibanja Hamas. Tudi simboli drugih skupin, ki so v pravnih aktih Evropske unije zavedene kot teroristične organizacije, bodo prepovedani.

Minister je še pojasnil, da bodo prekrškarji kaznovani z do 4000 evri denarne kazni ali do enega meseca zapora. Kazen pa se lahko ob ponovitvi zviša na do 10.000 evrov oz. šest tednov zapora.

Od nastanka zakona leta 2014 je bil seznam prepovedanih simbolov precej kratek, na njem so bili na primer simboli skrajne skupine Islamska država in teroristične mreže Al Kaida ter drugih skupin, ki so povezane z njima.