Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Človek kar ne more verjeti, kako smo lahko pozabili na vse, kar je Sloveniji in Evropi zapustil Janez Vajkard Valvasor (VIDEO)

Deli na:
Človek kar ne more verjeti, kako smo lahko pozabili na vse, kar je Sloveniji in Evropi zapustil Janez Vajkard Valvasor (VIDEO)

Gramd Gamberk v Slavi vojvodine Kranjske. - Foto: arhiv Reporterja

Verjetno vam je poznan pregovor Priložnost izgubljena, ne vrne se nobena. Zdi, se, da bi to lahko rekli tudi za primere, ki jih bomo v tej oddaji prikazali. Kajti vsak dan, ki je zamujen, se nikoli ne vrne. A bodimo optimisti. Nova oddaja Morda niste vedeli se ubada z leti izgubljenih priložnosti.

Pred dobrim mesecem smo v tej oddaji gostili zagorskega župana Matjaža Švagana in ga spomnili na nekaj njegovih obljub, ki so skorajda šle že v pozabo. Dali smo mu tudi priložnost, da je predstavil nekatere uspele in dokončane občinske projekte. Predstavil nam je še nekaj načrtovanih in obljubljenih investicij.

Foto: Matjaž Lavrič - Saša Vučko

V tokratni oddaji sta besedo dobila nekdanji športnik in pred leti zagorski občinski svetnik Aleksander Kos in Sašo Vučko, član občinskega sveta in predsednik sveta KS Izlake. Skupaj z njima smo predstavili nekaj izgubljenih priložnostih.

Snemanje smo začeli na povsem uničenih Medijskih toplicah, ki že desetletja predstavljajo veliko sramoto, z upanjem, da bo morebiti novi lastnik vendarle Izlakam in Zagorju že kmalu povrnil nekdanji turistični sloves.

Foto: Matjaž Lavrič - Aleksander Kos

Snemanje se je nadaljevalo na področju nekoč pomembnega gradu Gamberk, ki ga je pred leti uspešno prenavljal zdaj že pokojni Marjan Klančnik. Tako kot so Medijske toplice že desetletje izgubljena priložnost, sta izgubljena priložnost tudi grad Gamberk in Valvasorjev Medijski grad. Človek kar ne more verjeti, kako smo lahko v teh krajih pozabili na vse, kar je Sloveniji in celotni Evropi zapustil Janez Vajkard Valvasor.

Izgubljena priložnost je tudi nekdanji bazen Selo v Zagorju, pa obljubljena gradnja nove knjižnice, gradnja stanovanjskega bloka in telovadnice pri OŠ Toneta Okrogarja. Dane so bile javne obljube, pred vsakokratnimi volitvami so bile postavljene reklamne table, kjer so bile te obljube zapisane in kasneje tudi odstranjene, ko od obljub ni ostalo nič. No, zdaj slišimo, da se nekaj premika vsaj pri izgradnji nove telovadnice. Medijskih toplic.

Ampak, kot sem zapisal, še je čas, da ne bomo govorili le o zamujenih priložnostih. Čeravno je bilo medtem vrsto let zamujenih.