nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Axl Rose na prvem nastopu z AC/DC osvojil publiko

Deli na:
Axl Rose na prvem nastopu z AC/DC osvojil publiko

Foto: Getty Images

Pevec skupine Guns N' Roses Axl Rose je v soboto na prvem koncertu z avstralsko rock skupino AC/DC v Lizboni naravnost osvojil publiko in tako uspešno prestal svoj debut na mestu pevca AC/DC Briana Johnsona, ki mu grozi izguba sluha.

"Vesel sem, da vas vidim," je na odru dejal 54-letni rocker, ki je imel na glavi svojo značilno pisano ruto, čeznjo pa poveznjen klobuk. Zaradi zlomljene noge je sicer sedel, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sobotni koncert pod odprtim nebom v Lizboni predstavlja začetek pettedenske turneje, v okviru katere bodo glasbeniki poleg Portugalske obiskali tudi Španijo, Francijo, Belgijo, Avstrijo, Češko, Nemčijo, Švico, Veliko Britanijo in Dansko.

Že prej so se avstralski rockerji podali na turnejo po ZDA, a jo zaradi zdravstvenih težav 68-letnega pevca Johnsona prekinili in deset nastopov prestavili. Zdravniki so mu namreč svetovali, naj prekine turnejo, če želi ohraniti sluh.

Johnson je ob novici, da mora prekiniti turnejo, dejal, da je "sesut". Skupini AC/DC se je sicer pridružil leta 1980, potem ko je takratni pevec Bon Scott za posledicami težkega popivanja umrl.

"Člani skupine AC/DC bi se radi Brianu Johnsonu zahvalili za njegov prispevek in vdanost skupini," so takrat sporočili iz skupine ter dodali: "Želimo mu vse najboljše pri njegovih težavah s sluhom in prihodnjih avanturah." Obenem so dodali, da bo "AC/DC turnejo Rock Or Bust World Tour nadaljeval s pevcem Axlom Rosom".

Axl Rose je sicer nedavno ponovno združil svojo skupino Guns N' Roses, ki je aprila v Las Vegasu odigrala prva koncerta po 23 letih. Junija bodo v Severni Ameriki odigrali 20 koncertov, pridružil pa se jim bo tudi kitarist Slash. Iz AC/DC so sporočili, da bo Rose po turneji z njimi poleti odšel na svojo turnejo.