Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Za rakom umrl Lemmy Kilmister, legendarni pevec skupine Motörhead

Deli na:
Za rakom umrl Lemmy Kilmister, legendarni pevec skupine Motörhead

Foto: Reuters (slika je simbolična)

V 71. letu starosti je v ponedeljek umrl pevec britanske heavy metal skupine Motörhead Ian Lemmy Kilmister. Umrl je za posledicami agresivne oblike raka, ki so mu ga diagnosticirali šele v soboto, so danes sporočili iz skupine.

"Danes nas je po kratkem boju z zelo agresivnim rakom zapustil naš mogočni in plemeniti prijatelj" je skupina sporočila na Facebooku.

"Za bolezen je izvedel 26. decembra, ko je doma skupaj s svojo družino igral svojo najljubšo video igro iz The Rainbow," so še zapisali. To je bilo dva dni po njegovem 70. rojstnem dnevu.

Kilmister, ki je prebival v stanovanju v Los Angelesu, je veljal za začetnika heavy metala, čeprav je vedno trdil, da je Motörhead rock'n'roll skupina. S svojimi zalizci, dolgimi lasmi, bradavicami na obrazu ter črno majico in klobukom je bil prava metalska ikona.

"Kot sem vedno govoril, želim, da se me spominjajo po moji iskrenosti," je nekoč dejal pevec z vzdevkom Lemmy, ki je živel ob pijači, cigaretah, drogah, ženskah in neskončnih potovanjih.

Pevec skupine Motörhead, ki je izdala več kot 20 studijskih albumov in je za prihodnje leto načrtovala koncertno turnejo po Evropi, se je rodil leta 1945 v Stoke-on-Trentu v osrednji Angliji. Kilmister se ni nikoli poročil, imel pa je sina Paula.

Sožalje ob njegovi smrti so že izrazili Ozzy Osbourne iz skupine Black Sabbath, Nikki Sixx iz Motley Crue in skupina Judas Priest.

"To, da bom moral nekoč umreti in na smrtni postelji obžalovati odločitve, ki sem jih sprejel, me ne zanima," je nekoč rekel Kilmister.