EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

Jan Knez Njena.si

Bo Jan kljub porazu ostal na Kmetiji

maribor gw Ekipa24.si

Težavam pa kar NI IN NI VIDETI KONCA, ...

Magazin

Berlusconi je svojo veliko ljubezen prodal Kitajcem

Deli na:
Berlusconi je svojo veliko ljubezen prodal Kitajcem

Foto: Arhiv Reporterja

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je danes potrdil, da je njegovo družinsko podjetje Fininvest podpisalo predpogodbo s skupino kitajskih vlagateljev, ki bodo 99-odstotni lastniki AC Milana.

Sedemkratni zmagovalci lige prvakov, ki se lahko pohvalijo tudi s 17 naslovi italijanskega državnega prvaka, bodo tako odslej v kitajskih rokah. Skupino kitajskih vlagateljev, ki bodo prevzeli AC Milan, sestavljajo Haixia Capital, državna razvojna in investicijska družba Corporation, poslovnež Yonghong Li, ki je vodil pogajanja s Fininvestom, ter še nekateri neimenovani vlagatelji.

"Vrednost AC Milana je ocenjena na 740 milijonov evrov, zadolženost kluba pa je približno 220 milijonov evrov," so v izjavi za javnost zapisali v Fininvestu.

Pogodbo, ki bo zaključena do konca leta 2016, sta danes podpisala Danilo Pellegrino v imenu Fininvesta in Han Li kot predstavnik kitajskih vlagateljev.

Kitajski kupci bodo takoj v klub vložili sto milijonov evrov, v naslednjih treh letih pa še 350 milijonov evrov, vključno s sto milijoni, ko bo pogodba dokončno podpisana.

Loading...