Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Angleški finale lige prvakov: City ali Chelsea?

Deli na:
Angleški finale lige prvakov: City ali Chelsea?

Foto: Profimedia

V Portu na Portugalskem bo drevi na sporedu 66. veliki finale evropske nogometne lige prvakov. Nasproti si bosta stala angleška velikana Manchester City in Chelsea. Meščani, sicer angleški prvaki, lovijo sploh prvo lovoriko v elitnem tekmovanju, medtem ko bo Chelsea lovil drugo, potem ko je slavil v sezoni 2011/12.

City bo prvič nastopil v finalu, pred tem pa je v izločilnih bojih v polfinalu premagal PSG (skupni izid 4:1), v četrtfinalu in osmini finala pa dva nemška kluba, Borussio Dortmund (4:2) in Borussio Mönchengladbach (4:0).

Chelsea bo tretjič igral v finalu, ob naslovu, ki so ga Londončani osvojili proti Bayernu pred devetimi leti, jih je na zadnji stopnički ugnal Manchester United v sezoni 2007/08. V tej sezoni so v izločilnih bojih najprej ugnali Atletico Madrid slovenskega reprezentanta Jana Oblaka (3:0), v četrtfinalu je padel Porto (2:1), v polfinalu pa še madridski Real (3:1).

Na čelu sinjemodrih je katalonski strokovnjak Pep Guardiola. Zanj je to priložnost za prvi naslov v ligi prvakov po letu 2011, ko je slavil z Barcelono, skupno pa tretji finale v trenerski vlogi ob dveh lovorikah.


Chelsea vodi nemški strateg Thomas Tuchel, ki je prvi trener z zaporednima uvrstitvama v finale lige prvakov z različnima kluboma. Lani je tja popeljal PSG, a izgubil proti Bayernu (0:1).

Finalist angleškega pokala Chelsea je v tej sezoni dvakrat premagal City na medsebojnih tekmah, enkrat v prvenstvu, kjer je končal na četrtem mestu, izločil pa ga je še v polfinalu pokala. City je proti modrim slavil enkrat v prvenstvu in osvojil domače prvenstvo ter ligaški pokal.

Za razliko od lanskega finala bodo letos na stadionu Dragao v Portu lahko tudi navijači, na tribunah jih bo za tretji vseangleški finale 16.500.

Tekmo bodo sodili Španci, glavni delivec pravice bo Antonio Mateu Lahoz.