sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Žiga Škvorc Njena.si

MasterChefov Žiga bo postal očka

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Med Angležinjami in Američankami se pred polfinalom SP iskri

Deli na:
Med Angležinjami in Američankami se pred polfinalom SP iskri

Angležinja Francesca Kirby in Američanka Megan Rapinoe. - Foto: Profimedia

Angleška nogometna zveza (FA) je besna zaradi incidenta, ki se je zgodil na ženskem svetovnem nogometnem prvenstvu v Franciji. Ameriško spremljevalno osebje si je namreč ogledovalo hotel, v katerem so sicer nastanjene angleške nogometašice, medtem ko so te trenirale, poroča britanski The Guardian.

Varovanke Phila Nevilla se bodo danes v polfinalu pomerile ravno z ameriško izbrano vrsto. Angleško nogometno zvezo je zmotilo predvsem to, da Američani niso nosili uradnih oblačil ameriške nogometne ekipe, ko jim je hotelsko osebje razkazovalo hotel Fourviere.

Po besedah selektorke ameriške ekipe Jill Ellis naj bi njeno osebje pregledovalo hotel kot eno izmed možnih nastanitev ameriške ekipe pred nedeljskim finalom. "Domnevam, da vsi počnejo enako. Načrtovati je treba vnaprej. V hotel smo poslali zgolj dva člana spremljevalnega osebja," je povedala Ellisova v svoj zagovor.

Incident "Hotelgate" naj bi bil samo še eden v vrsti primerov ošabnosti ameriške ekipe, kot menijo nekateri. Ellisova je to odločno zanikala in dejala, da je načrtovanje poti in priprava na nadaljevanje turnirja naloga spremljevalnega osebja. "Moramo biti samozavestne. Zavedamo se, da si moramo vse zaslužiti in nasprotnice niso lahke," je še dodala selektorka.

Ameriški incident je kritično ocenil tudi angleški selektor Neville, ki je poudaril, da njegova ekipa tega nikoli ne bi naredila. "Anglija tega zagotovo ne bi storila. Zadovoljen sem z našim hotelom in upam, da je bil všeč tudi njim. To je njihova težava," je ameriško odločitev komentiral Neville.

Kot je še dejal Neville, to zagotovo ne bo vplivalo na torkovo polfinalno tekmo. "Če sem iskren, se mi vse skupaj zdi malo smešno," je dogodek označil angleški trener.