Rado Mulej Svet24.si

FOTO: Radu Muleju ohromela polovica obraza

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

Vic 2 profi Odkrito.si

Victoria Beckham brutalno zavrnila Justina ...

manca Njena.si

Manca Špik po izpovedi o napadih prejela veliko ...

Magazin

"Velikih šest" angleškega nogometa na udaru zaradi superlige

Deli na:
"Velikih šest" angleškega nogometa na udaru zaradi superlige

Manchester United proti Liverpoolu - dva od klubov velike šesterice angleškega nogometa. - Foto: Sport Klub

Šest največjih in najbogatejših angleških klubov, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Manchester City in Tottenham, se je znašlo pod drobnogledom angleške nogometne zveze, ki je proti velikim šest sprožila uradno preiskavo zaradi poskusa pridružitve novemu evropskemu tekmovanju superligi, je poročala britanska radiotelevizija BBC.

"Odločeni smo ugotoviti resnico o tem, kaj se je dejansko zgodilo, in terjati odgovornost od klubov za njihove odločitve in dejanja," sporočilo angleške federacije FA povzema BBC.

Nogometna zveza je dodala: "Vsem klubom smo pisali in naslovili uradno prošnjo, da naj nam posredujejo vse ustrezne informacije in dokaze o njihovi udeležbi."

"Ko bomo dobili zahtevane podatke, bomo razmislili, katere ustrezne ukrepe bomo sprejeli."

"Dejanja nekaj klubov ne morejo povzročiti takšnih delitev in motenj," pa je sporočila angleška premier liga, ki je pripravila nov pravilnik, s katerim želi preprečiti prihodnje poskuse pridružitve klubov odcepljeni super ligi.Vsi lastniki bodo morali podpisati nova pravila, "s katerimi se bodo zavezali k temeljnim načelom lige, vključno s sankcijami, ki jih bodo doletele, če se teh pravil ne bodo držali", še navaja BBC.

Za zdaj so načrti za oblikovanje evropske superlige, v kateri bi se po zaprtem modelu merili najboljši evropski klubi, po protestu evropske in svetovne nogometne zveze, Uefe in Fife, nogometnih zvez in navijačev padli v vodo.

Tako FA kot premier liga bosta skupaj z britansko vlado poiskala možnost, da bi zakonsko zaščitili nogometno piramido ter "integriteto nogometne skupnosti" v Angliji.

Anglijo so zajeli protesti navijačev, ki zahtevajo odstope lastnikov klubov, ki so se pridružili projektu superlige. Silovitost in vztrajnost navijačev pa je vodilne v angleškem nogometu spodbudila k iskanju odgovornih za povzročeno vznemirjenje in ustvarjen velik nemir v nogometni skupnosti na Otoku.

Loading...