stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Rdeči del mesta slavi: nogometaši Liverpoola po 30 letih spet prvaki Anglije

Deli na:
Rdeči del mesta slavi: nogometaši Liverpoola po 30 letih spet prvaki Anglije

Foto: Reuters

Nogometaši iz Liverpoola so po včerajšnjem porazu Manchester Cityja proti Chelseaju v Londonu z 1:2 (0:1) osvojili naslov angleških prvakov. Za Liverpool je to 19. naslov angleškega prvaka, nazadnje je prvo mesto osvojil pred davnimi tridesetimi leti v sezoni 1989/90.

Zasedba iz mesta Beatlov ima sedem krogov pred koncem angleške premier league nedosegljivih 23 točk prednosti pred drugouvrščenim Manchester Cityjem.

Izbranci nemškega trenerja Jürgena Kloppa so bili v tej sezoni, ki je bila po izbruhu pandemije novega koronavirusa prekinjena marca in se je nadaljevala šele v drugi polovici junija, razred zase. Na 31 odigranih tekmah so dosegli 28 zmag in dva neodločena izida, edini poraz pa so doživeli v 28. krogu, ko so v Watfordu izgubili z 0:3.

Foto: Reuters

Liverpool je z 19. naslovi druga najbolj uspešna ekipa na angleških tleh, en naslov več ima Manchester United. Na tretjem mestu je Arsenal s 13., Everton je zbral devet, Aston Villa sedem, Sunderland, Manchester City in Chelsea pa po šest naslov.


Liverpool bo do konca domače sezone 2019/20 igral še proti Manchester Cityju, Aston Villi, Brightonu, Burleyju, Arsenalu, Chelseaju in Newcastlu.

Šestkratnim zmagovalcem pokala državnih prvakov oziroma lige prvakov se je v tej sezoni malce zalomilo le v evropski ligi prvakov. V tem tekmovanju je Liverpool slavil v letih 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 in 2019.

Lanski prvaki so se v tej sezoni poslovili že v osmini finala elitnega klubskega tekmovanja na stari celini, od njih so bili boljši nogometaši španskega Atletica iz Madrida, kjer igra slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak. Zasedba iz španske prestolnice je slavila s skupnim izidom 4:2.