Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ali to čaka Melanio? Bo tako kot Ivana Trump tudi ona pokopana na golf igrišču – vse za davčno olajšavo?

Deli na:
Ali to čaka Melanio? Bo tako kot Ivana Trump tudi ona pokopana na golf igrišču – vse za davčno olajšavo?

Grob Ivane Trump v Trumpovem golf klubu. - Foto: STA

Bivši predsednik ZDA Donald Trump je svojo nedavno umrlo prvo ženo Ivano dal pokopati na svojem igrišču za golf v New Jerseyju, s čimer lahko po poročanju ameriških medijev dobi krepke davčne olajšave za celotno posestvo v Bedminstru.

Trumpova poteza, da nekdanjo ženo pokoplje na dvorišču za hišo, je bila najprej deležna začudenih odzivov, vendar pa je profesorica sociologije s kolidža Dartmouth ugotovila, da je šlo za pametno poslovno potezo.

Zaradi groba na posestvu se namreč to lahko razglasi za pokopališče in se s tem oprosti plačevanja davkov. Gre za davke na dohodek, na prodajo in na uporabo. Trump za svoje igrišče za golf sicer že uporablja davčno olajšavo za kmetijska zemljišča, ker za potrebe restavracije tam pridelujejo zelenjavo.

Časnik New York Post je v nedeljo objavil fotografije osamljenega groba na polju posestva z majhnim nagrobnikom na katerem piše: Ivana Trump, 20. februar 1949 - 14. julij 2022. Umrla je prejšnji mesec po padcu po stopnicah. Pred tem naj bi omedlela.

New York Post je že leta 2017 poročal, da je Trump dobil dovoljenje za Ivanin grob blizu prve luknje igrišča za golf in še več grobov, ki jih lahko kupi vsak, ki bi želel tam večno počivati.

Tam bi naj nekaj časa nameraval biti pokopan tudi Trump, ki ne mara pokopališč. Dobil je načrte za velik družinski mavzolej, a po drugi strani naj bi že imel rezerviran prostor na pokopališču v predelu Queensa, Jamaica, kjer sta pokopana njegova starša.