Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Luka Mesec je popolnoma zavozil in mu ni pomoči. Tudi dolge počitnice mu ne bodo nič koristile!

Deli na:
Luka Mesec je popolnoma zavozil in mu ni pomoči. Tudi dolge počitnice mu ne bodo nič koristile!

Dr. Maja Sunčič - Foto: Primož Lavre

Mescu se zadnje mesece vse bolj ruši svet. Na volitvah je povsem pogorel. Ideje, ki jih je kopiral iz tujine, propadajo, politiki, na katere so je še nedavno lepil, pa doživljajo poraz za porazom.

Zato je Mesec zdaj začel obujati stare propadle jugoslovanske čase, ko je peščica komunističnih trdorokcev vsem vsiljevala svojo voljo kot edino pravo in zveličavno. To je Mesec pokazal prejšnjo soboto, ko je po posvetu stranke zagrozil Šarcu, da mora v celoti izpolnjevati program Levice, sicer jeseni ne bo podprl njegovega »desnega« proračuna. Za Mesca je tako ali tako vsak desen, ki pač ni tak kot on.

Korak nazaj v stare jugoslovanske čase je naredil kot pobudnik zakonske omejitve višina plačila za nepremičninsko posredovanje. Kaj je naslednje na njegovem seznamu? Bo omejil tudi cene hrane, pijače, prevoza? Vse, da bi prikril dejstvo, da je njegova Levica vedno bolj obrobna stranka, in to kljub totalni propagandi v levih medijih!

Propagandna mašinerija levih medijev dela sto na uro, da se Meseščeva Levica ne bi slučajno soočila z realnostjo, da spada na smetišče zgodovine. Tako kot nekdanji glavni vzornik te stranke, donedavni grški premier in vodja skrajne leve Sirize Aleksis Cipras, ki je na zadnjih volitvah v Grčiji doživel že drugi poraz letos. Danes poraženi Cipras je bil eden ključnih političnih vzornikov za Mesca in skrajno levico pri nas. Podobno kot Mesec se je Cipras vzpel na krilih protestnega gibanja in v času največjega vzpona Sirize marca 2014 udeležil ustanovitve Meščeve stranke.

Na višku grške dolžniške krize nas je Mesec skupaj s falango v dominantnih medijih vsak dan nenehno posiljeval s Sirizo in Ciprasom kot zgledom za Slovenijo. Vse je bilo lepo in prav, dokler ni Cipras rekel »ne« svojemu takratnemu ministru Janisu Varufakisu. Takrat se je Mesec skupaj s svojim ideologom Slavojem Žižkom začel ohlajati za Ciprasa. Po dveh Ciprasovih volilnih porazih v letošnjem letu je denimo novinarski udarnik skrajne levice Boštjan Videmšek Ciprasa obtožil »osredinjenja«, češ da se je premaknil preveč v desno. Samo da je Meščeva Levica osrednja tema v Sloveniji, čeprav je na zadnjih EU-volitvah povsem pogorela!

V letošnjem letu je povsem pogorel tudi Janis Varufakis, še en veliki Meščev skrajnelevičarski idol. Kljub vseevropski medijski kampanji se Varufakisovi stranki ni uspelo uvrstiti v EU-parlament, na julijskih parlamentarnih volitvah pa se je komaj prebila v grški parlament. A to naših levičarjev ne ustavi: že dolga leta nas v levih dominantnih medijih posiljujejo z Varufakisom kot velikim odrešenikom.

Še malo, pa bodo izdali evangelij po Janisu Varufakisu! Izpostava skrajnje levice, Cankarjeva založba, kot po tekočem traku izdaja prevode Varufakisovih knjig. Da bi bila ideološka pralnica možganov čim bolj popolna, so Varufakisa na knjižnem sejmu 2017 celo razglasili za najboljšega mladinskega pisca za knjigo Ta svet je lahko boljši: kako sem hčerki razložil gospodarstvo. Da ne govorimo, da nas je z Varufakisovo knjigo Je tu kakšen odrasel: moj boj z evropskim globokim establišmentom posiljevala tudi Violeta Tomić med letošnjo kampanjo za EU-volitve. In seveda z njim pogorela na celi črti!

Skrajne levi Mesec in skrajne desni Brščič skupaj poveličujeta suverenizem in sta si hkrati v laseh kot pes in mačka, saj je Mesec Brščiča označil za fašista, Brščič pa ga zato toži. Še malo, pa se bosta Mesec in Brščič med seboj stepla, kdo je večji suverenist?!

Tudi drugim idolom naše Levice gre vedno slabše. Skrajne levi vodja britanskih laburistov Jeremy Corbyn, ki so ga pri nas še nedavno kovali v zvezde kot vzornika »nove levice«, je svojo stranko na EU-volitvah in po javnomnenjskih anketah spravil na kolena. A naši Levici slabih vzornikov iz tujine preprosto ne zmanjka. V zadnjem času se tako navdušujejo na skrajne levim krilom demokratov v ZDA.

Njihova nova zvezda je Alexandria Ocasio-Cortez, od katere so preplonkali Green New Deal in si celo v svojem profilu na FB in tviterju rdečo zvezdo prebarvali v zeleno. Ocasio-Cortezovi ploskajo ob vsakem še tako neumnem predlogu, dominantni mediji nas posiljujejo še zlasti z vsakim njenim besednim spopadom s Trumpom. Da ne govorimo o odah staremu hinavcu Bernieju Sandersu ali Elizabeth Warren. Naši skrajni levičarji kar tekmujejo med sabo, kdo se bo bolj navduševal nad njimi. Ker od ideologije že vidijo bele miši, omenjene že vidijo v Beli hiši in seveda Mesca na premierskem stolčku.

Več kot očitno je, da je Mesec povsem izgubil kompas. Po novem se je preoblekel v suverenista in v nedavnem intervjuju za Večer jadikoval, da ima Slovenija vsako leto vse manj suverenosti (6. julij 2019). Kot da bi iz Meščevih ust poslušali predvolilno kampanjo skrajne desnega Bernarda Brščiča, ki je prav tako vse stavil na suverenizem. Skrajne levi Mesec in skrajne desni Brščič skupaj poveličujeta suverenizem in sta si hkrati v laseh kot pes in mačka, saj je Mesec Brščiča označil za fašista, Brščič pa ga zato toži. Še malo, pa se bosta Mesec in Brščič med seboj stepla, kdo je večji suverenist?!

Ker so za Mesca ideološke blodnje enake realnosti, mu ni mar za težave ljudi, zato vsakdanjo realnost enači z blodnjami. V svoji ideološki zaslepljenosti je zdaj začel zamenjevati celo begunce in migrante z medvedi in volkovi, kot to vidimo iz njegovega zapisa na FB profilu 12. junija, kjer se je razpisal o desnici (opoziciji), medvedih in beguncih. Predlogu opozicije o večjem odstrelu medvedov in volkov, ker so se te zveri namnožile in postale grožnja ljudem, je Mesec nasprotoval z razlago, da desnica ne more več strašiti z begunci, zato si je izmislila novo grožnjo – medvede.

Le nekaj dni pozneje, 22. junija, je odjeknila novica, da je v naselju Vrh nad Želimljami v občini Škofljica medved napadel 80-letno žensko in jo poškodoval. Tudi povečan pritisk beguncev na južni meji je realnost, zaradi česar je prejšnji teden južno mejo obiskal premier Šarec. Vendar vse to Mesca in njegove Levice ne ustavi, oni živijo v svojem svetu vse večje politične odtujenosti od vsakodnevnih skrbi državljanov Slovenije. Zato gre tem rdečkarjem vsak dan slabše pri nas in po Evropi, pa če se tisočkrat iz rdeče prebarvajo v zeleno.