GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Janša zagotavlja vladavino levice. Šarec na oblasti, Mesec v nebo

Deli na:
Janša zagotavlja vladavino levice. Šarec na oblasti, Mesec v nebo

Dr. Maja Sunčič - Foto: Primož Lavre

Z včerajšnjo izvolitvijo vlade Marjana Šarca je Janša že tretjič poražen. Prvi poraz je bila njegova zavrnitev kandidature za mandatarja. Drugi poraz je bila Šarčeva izvolitev za premierja. Tretji in dokončni poraz zmagovalca letošnjih volitev pa pomeni izvolitev Šarčeve vlade.

Čeprav je to boleče za Janšo in njegovo SDS, ki se vseskozi v prsi tolčejo kot veliki zmagovalci, je to dejansko še najmanjši problem. Janša namreč ni zgolj potrdil tistega, kar je pred leti povedal Ivan Oman, in sicer da Janša zagotavlja vladavino levice. Danes so se razmere bistveno zaostrile, saj Janša s svojo politiko povzroča popolno konsolidacijo v koalicijo anti-Janša in hkrati spodbuja vzpon skrajnje Levice.

Da bi se Janševa SDS izognila soočenju z realnostjo – da je kljub zmagi na volitvah poraženka in da desnici pod prevlado SDS tudi v bodoče ne kaže najbolje –, se namesto v prihodnost vedno bolj ozira v preteklost in pogreva stara ideološka jajca t. i. kulturnega boja. V prvih letih po osamosvojitvi tega skoraj da ni bilo, danes pa se kot v svinčenih časih v propadli državi na vsakem koraku zaletimo v to ali ono partizansko pasjo procesijo, raznorazno slavljenje Tita, celo s pivom Komunajzer, in razlaganje današnjega sveta skozi očala o partizanih in domobrancih. SDS se vedno znova in vedno pogosteje ujame v to poceni past.

Kot da bi bili mazohisti, saj s tem omogočajo, da vedno znova zmaguje levica in izgublja desnica. To smo lahko videli na nedavnem primeru Jožeta Možine, ki so mu v bran kot čreda pritekli skoraj vsi z desnice: od Zbora za republiko, odprtih pisem Staneta Grande v imenu Združenja za slovensko besedo do pisma podpore Draga 2018 in ustanavljanja gibanja Glasno. V Janševih medijih preganjajo Turnškovo zvezo borcev in ji pravijo »zveza norcev«, dejansko pa s pogrevanjem kulturnega boja sami konsolidirajo vrste levice v korist skrajnje Levice, ki se najbolj poistoveti s partizanstvom, jugonostalgijo in propadlim komunizmom. Potem se čudijo, da Slovenijo vse bolj rola levičarski skrajnež Mesec z zgolj devetimi poslanci?

Podobno negativno reakcijo lahko že dolga leta opazujemo pri drugih pomembnih vprašanjih, denimo o osamosvojitvi in samostojni Sloveniji. Prejšnji teden je Janša tožil, da ni še nobenega spodobnega filma o osamosvojitvi in da dominantni mediji ne skrbijo za ohranjanje spomina o tistih časih. Seveda ne! Ravno nasprotno: v javnosti pod vplivom levih dominantnih medijev celo narašča odpor proti osamosvojitvi in lastni državi, češ da je bilo bolje v propadli Jugoslaviji.

Janša si je namreč v tranziciji postopoma popolnoma prisvojil vse zasluge za osamosvojitev, kar je na levici spodbudilo nasproten odziv: beg v jugonostalgijo, zavračanje kapitalizma, EU, globalizacije itd. Pod Meščevo taktirko smo prišli celo tako daleč, da zdaj mnogi državljani sovražijo lastno državo Slovenijo, ker tako sovražijo Janšo, ki se je povsem izenačil z osamosvojitvijo, ki jo Meščeva Levica vedno bolj omalovažuje.

Podobno velja za domoljubje, ki se je pod vplivom levih dominantnih medijev spremenilo v slabšalnico in psovko, in to zgolj zato, ker SDS od izbruha begunsko-migrantskega vala leta 2015 na veliko govori o domoljubju. Čeprav večina državljanov ni naklonjena migracijam!

Janša in njegova SDS delujeta kot pospeševalec rasti, kot gnojilo za vzpon in razcvet skrajnje Levice. Bolj kot se Janševa SDS pomika v desno, močnejša je Meščeva Levica.

Skrajnja Levica že dolga leta trobezlja o skrajnji desnici v podobi Janševe SDS, zdaj pa ji ta sama na pladnju servira dokaze za njene trditve. Danes se SDS ne trži več zgolj z antikomunizmom in anti-jugoslovanstvom, temveč je pod slabimi vplivi skrajnje desnice iz tujine zašla v temačne vode. SDS fura skrajnji nacionalizem in simpatizira celo z rasizmom, katerega zastavonoša je urednik Demokracije in Nove24TV, Jože Biščak. Najbolj smešno je, da temu pravijo pravica do svobode govora, hkrati pa meni in nekaterim drugim posameznikom na desnici onemogočajo vsako kritiko na račun Janše ali SDS! Kdor ni povsem na Janševi liniji, je gotof! To je povsem komunistično. In ne samo to.

Janša je prejšnji teden jadikoval, da so mu ukradli volitve. Njegov propangandist Peter »fake news« Jančič je Janševo nezmožnost, da sestavi koalicijo, v slogu lažnih novic razglasil kar za državni udar, čeprav je Janša storil enako leta 2012, ko je bil relativni zmagovalec volitev Janković! Dejansko Janši tokrat ni uspelo sestaviti koalicije, k čemur je prispeval tudi sam s svojo SDS. Več ali manj je počistil in pogoltnil zmerne stranke na desnici, od katerih ostaja zgolj še NSI, ki je pod Toninom postala Janšev pudelj, medtem ko je Novakova kljubovala Janši.

Prav tako ne more nastati nobena nova stranka na desnici, ki ne bi bila pod Janševim patronatom in njemu povsem podrejena. Kdor koli dvigne glavo, ga Janša, člani njegove SDS, njegovi mediji in tviteraške teroristične celice raztrgajo kot udbovca, kučanista, pripadnika Foruma 21, izpostavo globoke države in podobno. Za SDS je namreč značilen čredni nagon, s katerim sistematično izvajajo mobing na desnici. Kot je rekel kolega Igor Kršinar – kjer Janša hodi, tam trava ne raste.

No, to velja predvsem za desnico, medtem ko velja nasprotno za levico in zlasti za skrajnjo Levico. Janša in njegova SDS delujeta kot pospeševalec rasti, kot gnojilo za vzpon in razcvet skrajnje Levice. Bolj kot se Janševa SDS pomika v desno, močnejša je Meščeva Levica. V nasprotju z desnimi strankami, ki jih je prevlada Janševe SDS v tranziciji postopoma povsem zadušila, se je Levica pod vplivom anti-Janša učinka razrasla kot plevel. S pomočjo medijskega enoumja v levih dominantnih medijih Levica zdaj postopoma izrinja zmerno levico in s svojimi skrajnjimi idejami vedno bolj prevzema tudi Slovenijo.