Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Zakaj lahko poraženec Luka Mesec nemoteno maltretira celo Slovenijo? Ker je izbranec Milana Kučana!

Deli na:
Zakaj lahko poraženec Luka Mesec nemoteno maltretira celo Slovenijo? Ker je izbranec Milana Kučana!

Dr. Maja Sunčič - Foto: Primož Lavre

Prvak Levice Mesec je ob neuspeli blokadi prodaje Abanke doživel še enega v nizu velikih porazov, čeprav ima na vsakem koraku enoumno podporo levih dominantnih medijev, Milana Kučana in lobijev bankrotiranega nacionalnega interesa.

Zdaj grozi z umikom podpore manjšinski Šarčevi koaliciji, Šarec pa v tem primeru napoveduje predčasne volitve. Juhuhu! Še že veselimo novih predčasnih volitev, ki bodo Mescu po totalnem debaklu na volitvah v EU-parlament prinesle še večji politični poraz, ki je danes povsod po Evropi značilnost levih ekstremističnih strank.

Mescu pri političnem zatonu ne bodo mogli pomagati niti levi dominantni mediji, ki mu na vsakem koraku delajo medijsko propagando. Še zlasti RTV Slovenija, ki še naprej dela ostudno propagando za Mesca in Levico na račun prisilnega RTV prispevka. Tako mu je v nedeljski oddaji Politično Tanja Gobec na TV Slovenija dala priložnost za neovirano samopropagando, včeraj pa so za Meščeva nova izsiljevanja spet navijali levi dominantni mediji z MMC RTV Slovenija na čelu. Mesca vedno in povsod predstavljajo kot glavnega, čeprav ima večina volivcev totalni odpor do njega in ga ne morejo videti ne slišati!

Mesec je bil znova glavna medijska zvezda ob prodaji Abanke in v središču političnih razprav o prihodnosti vladne koalicije, čeprav so volivci na nedavnih evropskih volitvah jasno sporočili, da ga nočejo. Levica je na evropskih volitvah totalno pogorela s samo 6,43 odstotka glasov in ni dobila niti enega samega sedeža v EU-parlamentu. Mesec je na volitvah dobil zgolj 6.723 preferenčnih glasov (od 1,7 milijona volilnih upravičencev!!!) in ni imel niti najmanjše možnosti za izvolitev, čeprav mu levi dominantni mediji že celo večnost delajo osladno propagando.

Od kod torej vsa ta medijska moč in vpliv Mesca, da nas z njim iz dneva v dan posiljujejo dominantni mediji in ga nenehno prikazujejo kot politika, okoli katerega se vrti vsa Slovenija in je od njega baje odvisna prihodnost celotne države? Povejmo naravnost: Mesec je politični izbranec Milana Kučana! Mesec je politični zastavonoša propadlega nacionalnega interesa, katerega politični avtor je ravno Kučan in njegovo omrežje Foruma 21. Mesec je pri poskusu blokade prodaje Abanke iz ropotarnice zgodovine znova izvlekel razvpiti Kučanov nacionalni interes in kot zvesti Kučanov vojščak v populističnem slogu širil strah pred zloglasnim tujim kapitalom. Zato je Mesec kljub polomu na EU-volitvah in vse manjši politični podpori še vedno medijsko povsem nedotakljiv!

Mesca vedno in povsod predstavljajo kot glavnega, čeprav ima večina volivcev totalni odpor do njega in ga ne morejo videti ne slišati!

Mesec je pri zahtevi ustavitve prodaje Abanke trdil, da je Evropska komisija izsilila Slovenijo, da je prekapitalizirala banke, to pa je povsem na liniji z glavnim sporočilom nedavnega dokumentarca Brezno, da smo baje preplačali bančno luknjo in sanacijo naših bank. Dokumentarec Brezno je bil predvajan na TV Slovenija le nekaj dni pred zaključkom prodaje Abanke, naredila pa ga je Mojca Šetinc Pašek, katere daleč najpomembnejša novinarska »referenca« je sramoten piarovski dokumentarec o Milanu Kučanu iz leta 2011 z naslovom 20 let Slovenije: Milan Kučan, portret. Isti Kučan je tik pred vstopom v EU leta 2004 ustanovil famozni Forum 21, kjer je združil menedžersko-kapitalsko elito in se razglasil za zaščitnika nacionalnega interesa v gospodarstvu pred tujim kapitalom.

Leta 2008 je prišla kriza in vemo, kako bedno se je končala zgodba z nacionalnim interesom: prezadolženi »nacionalni šampioni« in njihovi tajkuni so se sesuli kot hišica iz kart in s seboj potopili sistemske banke NLB in NKBM, vključno z Abanko, ki smo jih morali na koncu reševati davkoplačevalci. Vendar vse to po krizi ni omajalo medijske moči in političnega vpliva Milana Kučana, ki je pred lanskimi parlamentarnimi volitvami v intervjuju za Dnevnikov Objektiv razglasil, da mu je po temeljih stališčih najbližje Meščeva Levica.

Krog Kučan-Mesec-Abanka je tako zaključen: Kučan podpira Mesca, ki se je pri poskusu blokade prodaje Abanke skliceval na propadli Kučanov nacionalni interes in je bil pri tem povsem na liniji z dokumentarcem Kučanove novinarke Šetinc Paškove. Še en dokaz, zakaj je politik Mesec v dominantnih medijih povsem nedotakljiv!

Foto: Bobo - Koordinator Levice Luka Mesec

Mesec je pri nasprotovanju prodaje Abanke tokrat prekosil samega sebe z izjavo: »S tem smo v Sloveniji izgubili še zadnjo sistemsko banko v državni lasti. S tem smo izpostavljeni tveganju, kje bo država, če pride kriza in zrastejo obrestne mere, dobila denar po ugodni ceni.« Halo!? A smo prav prebrali? Splošno znano dejstvo je, da so se naše sistemske banke na višku krize leta 2013 povsem potopile pod bremenom slabih kreditov do propadlih »nacionalnih šampionov« in zato na trgu niso mogle dobiti niti evra.

Potopljene sistemske banke so na koncu okužile tudi državni dolg, država se je zato morala drago zadolžiti in v izropane sistemske banke zmetati milijarde davkoplačevalskega denarja. Danes pa nam Mesec pere možgane s pravljicami za lahko noč in namiguje, da so baje naše sistemske banke na višku krize po ugodnih obrestnih merah financirale državo?!

Kljub takšnemu notoričnemu zavajanju javnosti in ponarejanju dejstev o bančni krizi in sanaciji bank ima Mesec popolno podporo v naših dominantnih medijih. Ker je pač Kučanov politični izbranec in vojščak. Mesca namreč nikoli ni zanimala ekonomija, odlično pa obvlada kučanomijo, ki jo v svojih uvodnikih kot stara lajna nenehno ponavlja tudi Grega Repovž, urednik uradnega lista Levice, revije Mladina.

Mesca in njegov Levico v resnici ni nikoli zanimalo sporno ravnanje naših banksterjev v sistemskih bankah, ki so pred krizo kot za šalo dodeljevali milijonske kredite »na dobro ime« raznim »nacionalnim šampionom«, binetom kordežem in njemu podobnim tajkunom, ki danes sedijo v zaporu na Dobu. Tako Mesec lani ni podprl poročila Logarjeve komisije o ugotavljanju zlorab v bančnem sistemu, ki kot glavni razlog za bančno in gospodarsko krizo poudarja škodljivo ravnanje naših banksterjev.

Za Mesca je bila vedno prva obramba propadle ideologije nacionalnega interesa Milana Kučana. Četudi za ceno vse manjše politične priljubljenosti in korakanja iz enega poraza v še večji poraz. Zato se že veselimo predčasnih volitev!