Zaljubljena Naomi Odkrito.si

Zaljubljena Naomi Campbell

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 18. marca

brisače Svet24.si

Zdravju nevarni mikrobi na brisačah

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

ivica 1 Njena.si

Zvezde plešejo: Je res prestara za metanje po ...

Marko Potrc Njena.si

Marko Potrč je nad njima navdušen!

Kolumnisti

Ave, diktator Cerar, politično mrtvi te pozdravljajo!

Deli na:
Ave, diktator Cerar, politično mrtvi te pozdravljajo!

»Kdo je za?« je na včerajšnjem kongresu SMC v Mariboru vprašal delegate predsednik državnega zbora Milan Brglez, ki so glasovali o predsedniku stranke Miru Cerarju. 218 jih je dvignilo kartončke in ga potrdilo.

Proti ni bil nihče, vzdržanih prav tako ne. Na vprašanje, če je kdo proti, so se delegati smejali. Miro Cerar je dobil stoodstotno podporo svoje stranke. Prišel je, videl in zmagal. Tako kot rimski diktator Cezar. To je vrhunec demokracije, ki nam jo ponuja vladajoča stranka Mira Cerarja.

Na lanskem kongresu največje opozicijske stranke SDS, ki jo je na kongresu SMC močno kritiziral njen vodja Miro Cerar, so o njenem prvaku Janezu Janši glasovali z volilnimi lističi. Zmagal je s kar 666 glasovi, toda pet jih je bilo proti. Tudi na kongresu najmanjše vladne stranke SD leta 2015 so svojega prvaka Dejana Židana izvolili z volilnimi lističi: prejel je 252 glasov, enajst jih bilo proti.

Največja vladna stranka SMC je zadevo poenostavila in ukinila demokracijo. Glasovanje s kartončki nima zveze z demokracijo. Volitve so svobodne takrat, ko lahko oddamo svoje lističe tajno in ko nas zaradi volilne odločitve nihče ne more preganjati. V SMC pa so najprej odstranili neznanega Cerarjevega izzivalca, ki si potem ni več upal nastopiti proti velikemu Cezarju, pardon Cerarju.

Foto: Bobo - Cerar v pismu članom SMC svoj odstop označil za premišljeno in nujno potezo.Zanimivo, da taki obliki »demokracije«, ki to pravzaprav ni, nista nasprotovala podpredsednika stranke, profesorja na fakulteti za družbene vede, že omenjeni Milan Brglez in Simona Kustec Lipicer. In šokantno, da to ni zmotilo niti predsednika evropske stranke liberalcev in demokratov Guya Verhofstadta, ki je kongres spremljal kot gost.

Na srečo 10. junija, ko bodo državnozborske volitve, ne bomo volili s kartončki, ampak z volilnimi lističi, v volilnih kabinah, prepognjen izpolnjen listič pa bomo oddali v volilne skrinjice. Kot kažejo ankete, bo SMC velikega diktatorja Cerarja lahko srečna, če bo sploh prišla v parlament. Njegovi sedanji privrženci pa mu bodo nato lahko končno pokazali še rdeči karton.