jan plestenjak Svet24.si

Jan Plestenjak protestno zapustil poroko zaradi ...

camilla, kate Svet24.si

Ekscesna ustrežljivost služabnikov na britanskem...

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

Robert Golob; Zoran Janković Reporter.si

Prišepetovalci sončnega kralja: največji vpliv ...

Mura Nafta Ekipa

Vroče že pred prekmurskim derbijem: glejte, kako...

Marjetka Vovk, Lado Bizovičar, Andrej Škufca in Ana Klašnja Revija Stop

Slovenija ima talent: »Ni vsak talent na dušo ...

pogacar Ekipa

Sveti Tadej! Ko je videl, kaj je nad Pogačarjem, ...

Tiskana

Prišepetovalci sončnega kralja: največji vpliv na Roberta Goloba imata Zoran Janković in Tina Gaber

Deli na:
Prišepetovalci sončnega kralja: največji vpliv na Roberta Goloba imata Zoran Janković in Tina Gaber

Robert Golob in Zoran Janković - Foto: Jure Klobčar

Predsednik vlade Robert Golob vse bolj izgublja politično moč in postaja marioneta svojih podpornikov iz ozadja, zlasti ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Na njegove odločitve pomembno vpliva celo njegova partnerka Tina Gaber.

Njegovi najbolj zvesti kadri ostajajo nekdanji sodelavci iz energetike, ki bodo zdaj prevzeli celo poslansko skupino. Se premier že pripravlja teren za novo službo v energetiki, kamor naj bi se vrnil po skoraj gotovem porazu na volitvah?

Premier Robert Golob gre vse bolj po poti predhodnih novih obrazov z instant strankami. Tudi zadnja anketa agencije Mediana je pokazala, da se politično vzdušje v državi v zadnjem letu ni bistveno spremenilo, da Golobove vlade ne podpira več kot polovica vprašanih, medtem ko jo podpira le še tretjina. Golobova Svoboda vedno bolj zaostaja za največjo opozicijsko SDS Janeza Janše, ki ima skoraj tolikšno javno podporo kot vse tri vladne stranke skupaj.

Kljub temu ni pričakovati predčasnih volitev, saj ima premier še vedno zelo trdno podporo državnega zbora, prav tako tudi svojih političnih podpornikov iz ozadja, zlasti ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Pišemo o premierjevih sodelavcih iz Gen I v poslanskih klopeh, v kabinetu predsednika vlade in v vladi, kakšne pozicije so prevzeli in kdo med njimi je tudi osebno povezan z Golobom.

Prav tako tudi o vplivu Tine Gaber in kdo so njeni kadri v kabinetu predsednika vlade, kako je Golob postal Jankovićeva marioneta in kako so omrežja umetno napihnila vpliv Vesne Vuković in Damirja Črnčeca.

Pišemo pa tudi o tem, da se Golob še ni povsem poslovil od energetike, saj je še vedno lastnik podjetja, ki se ukvarja s prodajo sončne energije, kolikšni so njegovi prihodki, kdo vse je z njim povezan in kakšna naj bi bila prihodnost premierja, ko bo izgubil volitve.

VEČ V TISKANI IZDAJI IN TRAFIKI24

Foto: Naslovnica - Reporter št. 40, 2024