predvidene količine padavin, 2.10. Svet24.si

V treh urah lahko pade velika količina dežja. ...

911569_dojenje2 Svet24.si

Naravna pot do zdravja in bližine z ...

zd slovenska bistrica, zdravnica, vrsta Necenzurirano

Zakaj je na tisoče ljudi v Slovenski Bistrici ...

1712649779-172a2220-1712649713104 (1) Reporter.si

Tina Gaber kadruje v kabinetu predsednika vlade ...

luka doncic Ekipa

Hahah, Luka je dobil šopek vrtnic, nikoli ne ...

Igor Misdaris Njena.si

Igor Misdaris ne bo pokopan v Sloveniji

luka doncic Ekipa

Dončića so pozvali, naj z eno besedo povzame ...

Slovenija

Tina Gaber kadruje v kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba, to so njeni kadri

Deli na:
Tina Gaber kadruje v kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba, to so njeni kadri

Tina Gaber in Robert Golob na pikniku Gibanja Svobode v Zbiljah - Foto: Primož Lavre

Iz družbe Gen-I je skupaj z Robertom Golobom v njegov kabinetu prišla tudi njegova osebna tajnica oziroma poslovna sekretarka Urška Gaber, sestra njegove partnerke Tine Gaber, ki ima prav tako svoje kadre v kabinetu.

Denimo svetovalko Pino Weisseisen, ki je pred tem opravljala vlogo osebne zastopnice Tine Gaber, čeprav je po izobrazbi ekonomistka. Prav tako naj bi preko Gabrove v kabinet predsednika vlade prišla državna sekretarka Petra Aršič, ki vodi komuniciranje, kjer bo nadomestila Melito Župevc, ki je na Dunaju prevzela stalno predstavništvo pri Ovseju.

Aršičeva je bila pred tem dolga leta sodelavka Boruta Pahorja, najprej v stranki SD, nato pa v uradu predsednika republike. Z Gabrovo naj bi se spoznali med lanskimi poplavami, menda jo je tako navdušila, da naj bi jo priporočila v službo svojemu partnerju premierju Golobu.

Nasploh naj bi imela nekdanja misica in vplivnica zelo velik vpliv na vlado. Ko jo je po telefonu poklical radijski voditelj Denis Avdić in jo prosil za pomoč njegovemu gostu Robertu Sabolu, ki se že leta zavzema za okrepitev helikopterske nujne medicinske pomoči, ga je Gabrova nemudoma povezala z Golobom, ki je obljubil takojšnje ukrepanje.

Prav tako naj bi preko Gabrove v kabinet predsednika vlade prišla državna sekretarka Petra Aršič, ki vodi komuniciranje, kjer bo nadomestila Melito Župevc, ki je na Dunaju prevzela stalno predstavništvo pri Ovseju.

Znano je tudi, da je sodelovala z društvi, ki so pripravljala novi zakon o zaščiti živali, postala je celo članica delovne skupine za zaščito živali v premierjevem kabinetu, ministrstvu za kmetijstvo pa je izročila peticijo proti odstrelu nutrij v Ljubljani in se zapletla v spor s strokovnjaki. Med drugim ji pripisujejo zasluge za razrešitev ministra za naravne vire Uroša Brežana (zdaj poslanca Svobode), ker je dovolil odstrel volkov, in kmetijske ministrice Irene Šinko zaradi nutrij.

Sodelovala je tudi z društvom za zaščito konj, ki ga vodi Natalija Nedeljko, s katero je objavila intervju na družbenih omrežjih. Obe sta nato premierju za šefinjo urada za varno hrano forsirali veterinarsko inšpektorico Danušo Štiglic, ki se je nato osramotila z nezakonitim odvzemom krav v Posavju, kjer je bila med obveščenimi tudi Gabrova.

Njen vpliv pa je bilo opaziti tudi pred evropskimi volitvami, ko je na družbenih omrežjih podprla evropsko poslanko Ireno Jovevo, ki je postala nosilka liste, potem ko se je premier odrekel direktorju postojnske porodnišnice Aleksandru Merlu.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Foto: Naslovnica - Reporter št. 40, 2024