tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Facebookovega Marka Zuckerberga bodo skušali mrcvariti evropski poslanci

Deli na:
Facebookovega Marka Zuckerberga bodo skušali mrcvariti evropski poslanci

Mark Zuckerberg se zaradi informacijskih škandalov spopada s pritiski in ukrepi, ki bi lahko ogrozili poslovanje njegovega podjetja. - Foto: Profimedia

Ustanovitelj in izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg bo danes z evropskimi poslanci v Bruslju razpravljal o praksah podjetja glede osebnih podatkov. Na zagovoru v ameriškem kongresu v aprilu je Zuckerberg prevzel odgovornost za zlorabo osebnih podatkov po izbruhu afere s podjetjem Cambridge Analytica.

Srečanje Zuckerberga z voditelji političnih skupin in nekaterimi evropskimi poslanci, tudi člani odbora Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine bodo danes od 18.15 dalje prenašali tudi v živo preko spleta. Sprva je bilo namreč predvideno srečanje za zaprtimi vrati, kar je mnoge evropske poslance in druge razburilo.

V uri in 15 minut bodo izbrani evropski poslanci s šefom Facebooka najverjetneje razpravljali o zlorabi osebnih podatkov. Družbeno omrežje je bilo namreč tarča očitkov zaradi razkritja informacij, da je britansko podjetje Cambridge Analytica zlorabilo podatke več deset milijonov njegovih uporabnikov za prirejanje osebnih sporočil v politične namene. Tako naj bi vplivali na kampanjo o izstopu Velike Britanije iz EU kot na izid ameriških predsedniških volitev leta 2016. Prizadetih naj bi bilo okoli 2,7 milijona državljanov EU.

Afera z zlorabo osebnih podatkov uporabnikov Facebooka je izbruhnila nekaj mesecev pred uveljavitvijo korenite reforme evropskih pravil o varstvu osebnih podatkov.