Revija Reporter
Svet

Zdaj poroča še BBC, da migranti množično posiljujejo na Švedskem

Nenad Glücks

22. avg. 2018 17:59 Osveženo: 18:03 / 22. 8. 2018

Deli na:

Po podatkih švedske javne televizije je število prijav posilstva od 5.446 v letu 2008 zraslo že na 7.369 v lanskem letu.

Profimedia

Kljub temu, da večina osrednjih švedskih medijev praviloma molči o številnih zločinih, ki jih zagrešijo migranti z Bližnjega vzhoda in Afrike, pa je švedska javna televizija tokrat le objavila podatke o naraščanju števila posilstev in o storilcih. Švedska se spreminja v zavetišče posiljevalcev.

Britanski BBC je povzel grozljive podatke švedske javne televizije SVT o naraščanju števila posilstev na Švedskem. Kar 58 odstotkov vseh moških, ki so bili v zadnjih petih letih na Švedskem obsojeni zaradi posilstva ali poskusa posilstva, je bilo po poročanju SVT rojenih na tujem.

Ne, niso bili rojeni v Sloveniji, niti v Nemčiji ne, ali recimo na Češkem. Velika večina jih je bila rojena na Bližnjem vzhodu ter v Afriki. Velja dodati, da je vprašanje, kolikšen delež od tistih preostalih 42 odstotkov posiljevalcev, rojenih na Švedskem, pa je rojenih staršem z Bližnjega vzhoda in Afrike. Skratka, Švedska žanje rezultate svoje brezglave multikulti politike.

Gre za neke vrste kulturno izmenjavo v stilu: vi nam azil, mi vam posilstva. Imigracija in kriminal sta tako po poročanju BBC eni od glavnih tem tokratnih švedskih državnih volitev, ki bodo devetega septembra. Nekdanji švedski policist, rojen v Afganistanu, opozarja, da si nekateri mladi Afganistanci, ki v zadnjih letih prihajajo v to skandinavsko državo, predstavljajo pomen enakopravnosti spolov povsem drugače od Švedov.

Po podatkih švedske javne televizije je število prijav posilstva od 5.446 v letu 2008 zraslo že na 7.369 v lanskem letu. Dodamo lahko, da je pri tem število obsodb za posilstvo izredno nizko- v letu 2008 je bilo za kaznivo dejanje posilstva obsojenih le 262 moških, lani pa le 190. Pomeni, da švedska policija in pravosodje še zdaleč nista sposobna zaščititi Švedinj pred spolnimi napadi migrantov.