porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Svet

Zakaj so Trumpu priporočil, naj odpusti Kellyanne Conway

Deli na:
Zakaj so Trumpu priporočil, naj odpusti Kellyanne Conway

Mnogi za 50-letnico pravijo, da je strah in trepet ljudi, pa tudi, da je ena najbolj vplivnih žensk v ZDA. - Foto: Profimedia

Neodvisni vladni urad posebnega svetovalca je predsedniku ZDA Donaldu Trumpu priporočil, naj odpusti svetovalko Kellyanne Conway iz vseh služb zvezne vlade, ker je kršila določila zakona, ki prepoveduje vpletanje v volilno kampanjo. Bela hiša je priporočilo zavrnila.

Leta 1979 ustanovljeni vladni urad vodi pravnik Henry Kernar, ki ga je na položaj imenoval Trump, pred tem pa je delal za republikanske kongresnike, ki so Trumpovi podporniki. Bela hiša ga je kljub temu obtožila politično motiviranega napada, priporočilo pa zavrnila tudi s samosvojo razlago tako imenovanega Hatchevega zakona.

Ta zakon jasno pravi, da se zvezni uslužbenci, razen predsednika in podpredsednika ZDA, v času službovanja v vladi ne smejo vpletati v volilne kampanje drugih kandidatov. Conwayjeva je zakon prekršila s tem, da je aktivno sodelovala v kongresnih kampanjah in v medijih javno zagovarjala določene republikanske kandidate in javno napadala demokratske kandidate.

Foto: Reuters - Na kolenih v ovalni pisarni.Urad, ki med drugim ščiti tudi žvižgače, nima nobene zveze s pravosodnim ministrstvom ali dosedanjimi preiskavami proti Trumpovi vladi. Takšnega priporočila doslej še ni izdal nikoli v svoji zgodovini, kljub temu pa je Bela hiša v zavrnitvi sporočila, da urad neenakomerno uveljavlja svoja pooblastila in krši svobodo govora Kellyanne Conway. Urad je doslej Conwayjevo sicer že nekajkrat opozoril zaradi nedovoljenega početja.

loading...
Loading...