zirija znan obraz 2019 Odkrito.si

Zamenjali so uveljavljene žirante oddaje Znan ...

chynna deese, lucas robertson Svet24.si

Spoznala sta se na Hrvaškem, umorili so ju v ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

natakar Svet24.si

Pomanjkanje kadra: Natakar, »špricar«, prosim! ...

Dijana Milojković Svet24.si

Dijana se je borila kot levinja, bilo je zaman: ...

Tanja Postružnik Njena.si

Voditeljica Ljubezni po domače ničesar ne jemlje...

rasema kosovar2 Njena.si

Rasema pokazala, kako vroče jo je ljubil ...

Svet

Zakaj so Trumpu priporočil, naj odpusti Kellyanne Conway

Deli na:
Zakaj so Trumpu priporočil, naj odpusti Kellyanne Conway

Foto: Profimedia - Mnogi za 50-letnico pravijo, da je strah in trepet ljudi, pa tudi, da je ena najbolj vplivnih žensk v ZDA.

Neodvisni vladni urad posebnega svetovalca je predsedniku ZDA Donaldu Trumpu priporočil, naj odpusti svetovalko Kellyanne Conway iz vseh služb zvezne vlade, ker je kršila določila zakona, ki prepoveduje vpletanje v volilno kampanjo. Bela hiša je priporočilo zavrnila.

Leta 1979 ustanovljeni vladni urad vodi pravnik Henry Kernar, ki ga je na položaj imenoval Trump, pred tem pa je delal za republikanske kongresnike, ki so Trumpovi podporniki. Bela hiša ga je kljub temu obtožila politično motiviranega napada, priporočilo pa zavrnila tudi s samosvojo razlago tako imenovanega Hatchevega zakona.

Ta zakon jasno pravi, da se zvezni uslužbenci, razen predsednika in podpredsednika ZDA, v času službovanja v vladi ne smejo vpletati v volilne kampanje drugih kandidatov. Conwayjeva je zakon prekršila s tem, da je aktivno sodelovala v kongresnih kampanjah in v medijih javno zagovarjala določene republikanske kandidate in javno napadala demokratske kandidate.

Foto: Reuters - Na kolenih v ovalni pisarni.Urad, ki med drugim ščiti tudi žvižgače, nima nobene zveze s pravosodnim ministrstvom ali dosedanjimi preiskavami proti Trumpovi vladi. Takšnega priporočila doslej še ni izdal nikoli v svoji zgodovini, kljub temu pa je Bela hiša v zavrnitvi sporočila, da urad neenakomerno uveljavlja svoja pooblastila in krši svobodo govora Kellyanne Conway. Urad je doslej Conwayjevo sicer že nekajkrat opozoril zaradi nedovoljenega početja.

Loading...