Revija Reporter
Svet

Švedska vlada podaljšuje protikoronske ukrepe in priporočila

STA

21. jan. 2021 12:09 Osveženo: 12:20 / 21. 1. 2021

Deli na:

Hladna, sončna nedelja v Stockholmu, Druženje pred lokalom v četrti Djurgarden.

Reuters

Na Švedskem so podaljšali del protikoronskih ukrepov in priporočil. Med drugim v lokalih in restavracijah še najmanj do 7. februarja ne bodo smeli streči alkohola po 20. uri, je danes sporočil premier Stefan Löfven. Podaljšali so tudi priporočilo gimnazijam, da nadaljujejo poučevanje na daljavo.

Vlada je podaljšala priporoča za pouk na daljavo za gimnazije do 1. aprila, so pa dodali izjemo, da lahko od ponedeljka del pouka poteka tudi v živo, poroča švedski portal The Local.

Podaljšali so tudi priporočilo za delo od doma in nošenje mask v javnem prometu med prometno konico, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Občinam vlada še naprej svetuje, da ohranjajo zaprte vse nenujne storitve do najmanj 7. februarja, v to sodijo med drugim bazeni in muzeji.

Švedska od začetka epidemije vodi drugačno strategijo zajezitve širjenja novega koronavirusa, kot so jo uveljavile druge države. Namesto strogih ukrepov vlada uvaja zmerne omejitve javnega življenja ter strategijo omejevanja širjenja virusa predvsem gradi na priporočilih.

Od začetka pandemije so v državi potrdili skoraj 540.000 okužb, umrlo je približno 10.800 ljudi.