moški Dobra karma

Tarot napoved: finance, ljubezen in nasvet

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 24. februarja

Screenshot 2020-02-23 at 17.43.50 Reporter.si

Zakulisje koruzne koalicije: zakaj bodoči ...

prej potem Svet24.si

Nevarno in grdo: reklamne table povsem zasičile ...

zidar-snezic-jankovic Necenzurirano

To so poslovneži, ki se milijonskih dolgov ...

murska-sobota, pustovanje, pust Njena.si

Pustne preobrazbe znanih obrazov

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

Začenja se Tour; Brajkovič adut svoje ekipe

Deli na:
Začenja se Tour; Brajkovič adut svoje ekipe

Foto: Reuters

V belgijskem Liegeu se bo v soboto začela najprestižnejša večdnevna kolesarska preizkušnja, dirka po Franciji. Njeno 99. izvedbo bo odprl 6,4 kilometra dolg prolog, nato pa bodo kolesarji več kot tri tedne trpeli do tradicionalnega cilja na Elizejskih poljanah v Parizu. Glavna favorita dirke sta Britanec Bradley Wiggins in Avstralec Cadel Evans.

"Vsem je jasno, da sta Wiggins in Evans edina prava favorita. Sta razred zase, nato nas je kar nekaj bolj enakovrednih," je na vprašanje, kdo ima največ možnosti za uspeh, dejal glavni slovenski adut Jani Brajkovič, eden od štirih Slovencev na letošnji dirki. Poleg njega bodo nastopili še Kristijan Koren, Grega Bole, ki bosta imela vlogi pomočnika, in Borut Božič, ki bo v ravninskih etapah poskušal do kakšne odmevne uvrstitve.

Stavnice največ možnosti pripisujejo Wigginsu, kolesarju Skya, ki je letos dozorel in ki naj bi kljub olimpijskim igram v domačem Londonu Touru posvetil več pozornosti kot največjemu športnemu dogodku v letu. Dvaintridesetletnik je do olimpijskih iger Tour jemal le kot pripravo za dirke na stezi, nato pa je leta 2009 osvojil četrto mesto in dobil potrditev, da se lahko meri tudi z najboljšimi. V naslednjih dveh letih ni imel sreče, zdaj pa verjame, da je prišel njegov čas.

Oči slovenskih ljubiteljev kolesarstva bodo uprte v Brajkoviča. Belokranjec bo prvi adut ekipe Astana, pomoč so mu napovedali Kazahstanca Aleksander Vinokurov, Andrej Kašečkin, Hrvat Robert Kišerlovski, Šved Fredrik Kessiakoff in drugi. "Z ekipo sem zadovoljen, vsekakor pa bom moral biti sam pravi. Če bom, če se bom v kronometru približal svojemu optimumu, se lahko borim za visoka mesta. Cilj je deseterica, s tem bom zadovoljen, maksimum pa bo tretje mesto. Prva dva tedna bo treba biti previden, pri tem ohraniti stik z najboljšimi, tretji teden pa bo šlo na nož," meni letošnji zmagovalec dirke po Sloveniji.

loading...
Loading...