GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

»Bojim se, da bo Türk v naslednjem mandatu še bolj ločeval, to je kar huda grožnja.«

Deli na:
»Bojim se, da bo Türk v naslednjem mandatu še bolj ločeval, to je kar huda grožnja.«

Foto: Bobo

Predsedniški kandidat Milan Zver je na včerajšnji konvenciji SDS in NSi v Murski Soboti zatrdil, da bo predsednik vseh državljanov. Njegova prednost na tej predsedniški dirki pa je, kot je poudaril, program, vizija, "saj vem, kaj bi bilo potrebno v Sloveniji storiti, da bi nam šlo na bolje".

"Prav program sem pričakoval od rivalov, a tega ni od nikoder. Zadnjo priložnost za to je imel sedanji predsednik Türk na sinočnji konvenciji. Pričakoval sem, da bo predstavil svoj program, pa je bilo glavno sporočilo nekaj drugega, to je, da je v slovenski politiki plevel, plevel pa je treba seveda odstraniti in tega se bojim. Bojim se, da bo v naslednjem mandatu še bolj ločeval, to je kar huda grožnja," je dejal Zver.

Po njegovih besedah je imel predsednik priložnost, da bi namesto ločevanja končno povedal kaj povezovalnega ali celo predstavil svoj program, pa tega ni storil.

"Razumem, da nima programa, ker ga noče imeti, ker je ta hip edini realni program za ohranitev suverenosti Slovenije tisti, ki ga je predlagala vlada, drugega ni," je nadaljeval Zver in dodal, da so vladni program praktično podprli v vseh mednarodnih ustanovah, "predsednik pa je vedno proti vsakemu ukrepu, ki ga pripravi vlada".



Zver je predstavil svoje poglede na sanacijo bank, ustanovitev slabe banke in državnega holdinga ter podprl predloge vlade. Kot potrebni dolgoročni ukrep pa Zver zagovarja uvedbo večinskega volilnega sistema, ki bi po njegovem zagotavljal trajno politično stabilnost namesto sedanje nestabilnosti, volivci pa bi dobili večji vpliv na izbiro.

Kot je še povedal, bo spodbujal domovinsko in državljansko vzgojo ter se med drugim zavzemal, da bi druga kitica Zdravljice postala del himne.

Zveru so podporo v nagovorih izrekli župan občine Beltinci Matej Gomboši, župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač, poslanec NSi Jožef Horvat, minister za notranje zadeve Vinko Gorenak ter soproga Andreja Valič Zver.