kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kljub desetinam ranjenih gledalcev gre dirka v Daytoni naprej

Deli na:
Kljub desetinam ranjenih gledalcev gre dirka v Daytoni naprej

Foto: Reuters

Dirka ameriške serije Nascar, ki je onkraj Atlantika eden najbolj priljubljenih športov, v Daytoni poteka po predvidenem urniku, čeprav so bili v nesreči na sobotni dirki na tem prizorišču poškodovani številni gledalci.

Nesreča se je zgodila na sobotni dirki druge kakovostne ravni tekmovanja v Nascarju, ko je Kyle Larson s svojim dirkalnikom zadel v žičnato ograjo, potem ko je bilo v trčenje udeleženih 12 vozil. Deli njegovega avtomobila so skozi in čez ograjo poleteli med gledalce ter jih 30 poškodovali. Od teh so jih 14 oskrbeli takoj na dirkališču, drugi so pomoč poiskali v bližnjih bolnišnicah. Huje poškodovan je bil en gledalec, ki so ga zaradi poškodb glave obdržali na intenzivni negi.

"Sestali smo se z vodstvom tekmovanja. Pregledali smo popravila, ki so jih opravili na poškodovani ograji. Vse je bilo v redu in lahko začnemo dirko," je povedal vodja dirkališča v Daytoni Joie Chitwood.

Chitwood je še dodal, da bodo del tribun, kjer se je v soboto zgodila nesreča, spet uporabljali, vendar bodo gledalcem, ki tam ne bodo želeli spremljati dirke, ponudili druge sedeže.

Nesreča na ogrevalni dirki pred osrednjim dogodkom serije Nascar je zasenčila tudi odličen start sezone za ameriško dirkačico Danico Patrick, ki si je kot prva ženska v zgodovini privozila "pole position" v tem tekmovanju.