lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Svet

Lance Armstrong bo ostal brez lovorik za sedem zmag na Touru

Deli na:
Lance Armstrong bo ostal brez lovorik za sedem zmag na Touru

Foto: Reuters

Ameriški kolesarski zvezdnik Lance Armstrong se je presenetljivo odpovedal nadaljnjemu boju v sodnih dvoranah proti Ameriški protidopinški agenciji (Usada), ki preiskuje kolesarja zaradi suma zlorabe dopinga. Zato mu grozi, da bo ostal tudi brez osvojenih sedmih lovorik na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu, Tour de France.

Usada je tudi zatrdila, da ga lahko doleti dosmrtna prepoved ukvarjanja s kolesarstvom, odvzem bronaste medalje na olimpijskih igrah leta 2000 in vseh nagrad, naslovov in tudi denarnih nagrad, osvojenih po 1. avgustu 1998. Pri Usadi trdijo, da imajo priče, ki lahko potrdijo, da je bil Armstrong, ki sicer ni bil nikoli pozitiven na dopinških kontrolah, skupaj s še petimi sodelavci v letih od 2008 do 2011 vpleten v eno večjih dopinških afer. Okrajno sodišče v Austinu v zvezni državi Teksas, od koder je doma Armstrong, je 20. avgusta že zavrnilo kolesarjevo zahtevo, da naj ustavijo proces Usade proti njemu, ker naj bi šlo za kršenje ameriške ustave.

"V življenju vsakega človeka pride trenutek, ko mora reči: 'Dovolj je'. Zame je ta dan napočil danes. Vse skupaj je prizadelo ne le mene, ampak tudi mojo družino. Ko potegnem črto, ves čas sem nastopal po pravilih, ki so jih postavile Mednarodna kolesarska zveza, Mednarodna protidopinška agencije in Usada in ki so veljala v času mojega dirkanja. Misel, da bi bil lahko športnik kaznovan, čeprav njegovi dopinški vzorci A ali B nikoli niso bili pozitivni, pomenijo, da se znajdeš v istem položaju, kot tisti, ki so goljufali. Zato sem zavrnil, da bi sodeloval v procesu, ki je tako enostranski in nepravičen," je dejal 40-letni Armstrong.

"Obrnil sem nov list v svojem življenju. Ne bol več hodil po sodiščih, ne glede na posledice. Še naprej bom predan svojemu poslanstvu, ki sem ga začel, še preden sem osvojil prvo lovoriko na dirki po Franciji. Pomagal bom ljudem in družinam, ki jih je prizadel rak, še posebej tudi sicer pomoči potrebnim," je še dodal Armstrong.

Loading...