stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Za igralca Philipa Seymourja Hoffmana usoden prevelik odmerek mamil

Deli na:
Za igralca Philipa Seymourja Hoffmana usoden prevelik odmerek mamil

Foto: Reuters

Ameriški igralec Philip Seymour Hofman, ki je v nedeljo umrl v svojem stanovanju v četrti Greenwich Village, naj bi po poročanju newyorških medijev, ki povzemajo informacije neimenovanih policijskih virov, umrl zaradi prevelikega odmerka heroina. V stanovanju so našli številne prazne zavojčke heroina "pikov as", ki ga ni na ulicah že od leta 2008.

Leta 1967 v newyorškem Fairportu rojeni filmski in gledališki igralec ni skrival svoje odvisnosti od alkohola in drog, zaradi česar se je tudi zdravil. Truplo sta v kopalnici našla prijatelj in prijateljica, ki ju je poslala pokojnikova življenjska sopotnica, ker ni prišel pravočasno iskat njunih otrok. Philip Seymour Hoffman je 15 let živel z Mimi O'Donnell, s katero sta imela tri otroke. Po pripovedovanju sosedov sta se zadnje čase prepirala in živela ločeno.

Natančen vzrok smrti bo moral potrditi newyorški mrliški oglednik, vendar policija ni našla nobenih sledov nasilja. V stanovanju pa je bilo veliko praznih zavojčkov heroina in ožgana žlica ter kot dokaz za nesrečo ali samomor z mamilom igla, ki je štrlela iz pokojnikove roke. Najverjetneje naj bi šlo za nesrečo, saj policija poslovilnega pisma ni našla.

"Prekleto. Izgubili smo še enega velikega umetnika," je po twitterju sporočil režiser Spike Lee, s katerim sta v preteklosti sodelovala. Pokojnikova družina je izrazila hudo potrtost in hvaležnost za vse izraze podpore. "Spadal je med res velike igralce. Njegova dediščina govori sama zase," je smrt komentiral igralec Kevin Costner.


Philip Seymour Hoffman je bil v svoji bogati karieri trikrat nominiran za oskarja, za Wilsonovo vojno, Dvom in Gospodar. Leta 2005 je to prestižno nagrado prejel za film Capote za glavno moško vlogo Trumana Capoteja.

Igral je v več kot 50 filmih in še več gledaliških predstavah. Na leto je povprečno snemal tri filme naenkrat, poleg tega pa imel še čas za Broadway, kjer si je prislužil tri nominacije za gledališko nagrado tony.

Nazadnje je zaigral v filmski franšizi Igre lakote, na zadnjem filmskem festivalu Sundance pa sta premiero doživela dva filma, v katerih je zaigral - A Most Wanted Man in God's Pocket.

Igralec bo ostal znan tudi po svojih upodobitvah v filmih Veliki Lebowski, Misija nemogoče, Marčevske ide, Wilsonova vojna in mnogih drugih.