Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Vroča linija do Kim Jong-una

Deli na:
Vroča linija do Kim Jong-una

Foto: KCNA

Južna in Severna Koreja sta danes vzpostavili vročo linijo med voditeljema Moon Jae-inom in Kim Jong-unom, so sporočili iz predsedniške palače v Seulu. Neposredno telefonsko povezavo so vzpostavili teden dni pred vrhom Moona in Kima na demilitariziranem območju na meji med državama.

Vroča linija povezuje Modro hišo, kot se uradno imenuje predsedniška palača v Seulu, in komisijo za državne zadeve v Pjongjangu, ki ji predseduje severnokorejski voditelj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vzpostavitev linije predstavlja nov korak v zbliževanju med Korejama, ki se je začelo z udeležbo severnokorejskih športnikov na zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji.

Moon in Kim se bosta srečala prihodnji petek na južni strani demilitariziranega območja. To bo šele tretje srečanje voditeljev Korej po koncu korejske vojne (1950-1953), ki se ni končala z mirovnim sporazumom, temveč zgolj s prekinitvijo ognja.

Seul si prizadeva, da bi prihodnji teden sprejeli izjavo o koncu vojne, ki bi ji v prihodnosti sledil podpis mirovnega sporazuma.

Ameriški predsednik Donald Trump, ki naj bi se v bližnji prihodnosti tudi sam sestal s Kimom, je dal Kimu in Moonu "blagoslov" za dogovor o koncu vojne.